Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Magazine Dorin Alexe, medicul care câștigă toate competițiile de karate legat la ochi: "La început a fost greu"

Dorin Alexe, medicul care câștigă toate competițiile de karate legat la ochi: "La început a fost greu"

Dorin Alexe este multiplu campion european și mondial la karate, iar datorită performanțelor sale, imnul României s-a auzit în repetate rânduri la marile competiții internaționale.

Dorin Alexe, medicul care câștigă toate competițiile de karate legat la ochi: "La început a fost greu"
Sursa foto: Dorin Alexe | Instagram
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Apr 2023   •   19:31

Dorin Alexe a urmat cursurile Facultății de Medicină Dentară din București, însă, pe lângă pasiunea de a-i trata pe oameni, tânărul face performanță și în lumea sportului.

Cu toate acestea, povestea de viață a tânărului este impresionantă, pentru că problemele de sănătate i-au îngreunat drumul spre succes și l-au forțat să muncească din greu.

"Regula de a concura legat la ochi este introdusă în regulamentul competiției și are scopul de a-i aduce pe sportivi la un nivel standard.

La început a fost greu, dar am reușit, cu ajutorul cunoștințelor acumulate de-al lungul carierei mele de karatist, să mă adaptez și să duc exercițiile din competiții până la capăt.

Citește și: Spovedania unui mare campion: "Am cunoscut în închisoare oameni liberi"

La fel ca majoritatea sportivilor de succes am avut și eu, de-a lungul carierei, piedici și momente în care simțeam că nu pot să merg mai departe.

În 2019, înainte să câștig prima medalie de aur, am suferit o operație de hernie de disc, care nu a fost o experiență tocmai fericită.

De asemenea, pe măsură ce am crescut, mi s-a dezvoltat defectul de vedere, iar în momentul de față, fără ochelari, nu pot să-mi văd degetele de la picioare", a spus Dorin Alexe, la Antena 3 CNN.

În ciuda faptului că luptă legat la ochi, Dorin Alexe a câștigat numeroase medalii de aur și este recunoscut drept multiplu campion european și mondial la karate.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close