Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Spovedania unui mare campion: "Am cunoscut în închisoare oameni liberi"

Spovedania unui mare campion: "Am cunoscut în închisoare oameni liberi"

Într-o ediție specială a emisiunii iThink, Iusti Fudulu l-a avut ca invitat pe Gheorghe Ignat, unul dintre cei mai mari campioni de lupte greco-romane ai României, care a povestit de cea mai grea perioadă a vieții lui.

Spovedania unui mare campion: "Am cunoscut în închisoare oameni liberi"
Sursa foto: Antena 3 CNN | iThink
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mar 2023   •   12:12

În urma unor infracțiuni cu carduri în Marea Britaniei, Ghiță Ignat sau "Ursul Carpatin", așa cum este cunoscut pasionaților de lupte, a ajuns să fie condamnat la 4 ani de închisoare. Într-un mod paradoxal, fostul luptător recunoaște că după gratii a apucat să descopere cu adevărat cum să fie liber.

"Sunt foarte mulți oameni despre care, deși ai impresia că sunt liberi, ei sunt închiși. Am cunoscut oameni în închisoare, am cunoscut oameni liberi. Și ieșind afară în libertate, pe stradă mergând și interacționând cu oamenii liberi, mi-am dat seama că unii din ei sunt închiși.

Deși umblă liberi pe stradă, sunt captivi. Sunt captivi în această închisoare a viciilor. Sunt dependenți de droguri, de alcool, de anumite substanțe, de lucruri imorale", a spus Ghiță Ignat, care deși descoperise credința în Dumnezeu cu câțiva ani înainte de a fi condamnat, abia dincolo de gratii a apreciat cu adevărat libertatea pe care o primește de sus.

"Eu am ajuns în închisoare și a trebuit să plătesc pentru lucruri pe care le făcusem cu mult timp înainte. Ele au ajuns târziu din urmă, au ajuns deja în momentul în care Dumnezeu mă transformase, îmi schimbase viața, eram un alt om, eram total reabilitat", a mărturisit "Ursul Carpatin", multiplu campion național și balcanic la lupte greco-romane.

Astăzi, Ghiță Ignat vizitează penitenciarele și le povestește deținuților despre cum se pot elibera de adevăratele cătușe ale vieții lor.

"Cred că închisoarea este locul cel mai potrivit să vorbești despre libertate. Pentru că ei tânjesc după libertate", a mai spus fostul luptător.

În fiecare duminică, de la 17:00, la Antena 3 CNN urmărește o nouă ediție, un nou subiect care îți deschide mintea și îți prezintă o perspectivă mai clară a lucrurilor care ne înconjoară, la iThink cu Iusti Fudulu.

×
Subiecte în articol: iThink Ghiţă Ignat
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close