Antena 3 CNN Actualitate Țările occidentale ar viza România ca fiind cea mai bună locație unde piloții ucraineni s-ar putea antrena pe avioane de luptă F-16

Țările occidentale ar viza România ca fiind cea mai bună locație unde piloții ucraineni s-ar putea antrena pe avioane de luptă F-16

Țările din vest sunt cu ochii pe România. Țara noastră este în vizorul statelor occidentale, fiind cel mai bun loc unde piloții ucraineni s-ar putea antrena.

de Alexandra Axinia    |   

O coaliție formată din țări occidentale privesc România ca o posibilă locație pentru a antrena piloți ucraineni să piloteze avioane de luptă F-16. Țările NATO se apropie de începerea unui program care ar putea vedea avioanele de război deasupra cerului ucrainean în câteva luni.

Forțele aeriene ale României operează o flotă de 17 avioane F-16 second-hand achiziționate din Portugalia și sunt în procesul de achiziție al altor 32 de avioane din Norvegia. Recent, autoritățile române au aprobat intrarea în programul de achiziție a aeronavelor F-35 "invizibile", produse tot de Lockheed Martin.

Întrebat de Politico dacă sunt în desfășurare negocieri pentru stabilirea bazei de antrenament a piloților ucraineni, Ministerul Apărării din România nici nu a confirmat, nici nu a infirmat informația. 

Totuși, România salută inițiativa de a stabili o coaliție de aliați NATO pentru a oferi instruire piloților pentru F-16.

Subiecte în articol: piloți ucraineni antrenament avioane f16
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari