Antena 3 CNN Actualitate Social Românii, campioni la... stat degeaba. Ce se va întâmpla cu cei care refuză să muncească - VIDEO

Românii, campioni la... stat degeaba. Ce se va întâmpla cu cei care refuză să muncească - VIDEO

În România sunt peste 2 mii de asistaţi social care anul trecut au pierdut ajutorul de la stat din cauză că au refuzat locurile de muncă oferite de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă. Cei mai leneşi şomeri sunt in judeţul Dolj, iar mulţi se lasă cu greu convinşi să facă chiar şi munca în folosul comunităţii la primăriile din localităţile în care trăiesc.

Legea le permite mai nou autorităţilor să taie indemnizaţiile pentru persoanele care primesc o ofertă, însă nu vor să meargă să muncească. Doar anul trecut, peste 560 de milioane de lei au fost cheltuite cu ajutoarele sociale.

În urmă cu doi ani în comuna Ciorani din judeţul Prahova erau 250 de asistaţi social, dar după schimbarea legii au mai rămas doar 90.

Cei mai mulţi au pierdut acest statut pentru că au refuzat să se angajeze acolo unde le-a oferit de lucru Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

În fiecare săptămână poliţilştii locali din Ciorani şi angajaţii Primăriei merg din poartă în poartă ca să îi cheme pe asistaţii social la muncă în folosul comunităţii.

Când investitorii locali caută forţă de muncă, localnicii se ascund la cârciuma din sat.

Iniţiatorul legii prin care asistaţii social pierd ajutoarele dacă refuză să muncească este mulţumit de rezultate.

Românii, campioni la... stat degeaba. Ce se va întâmpla cu cei care refuză să muncească

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor