Antena 3 CNN Actualitate Educație Salariile profesorilor, majorate în două tranșe. Ligia Deca: "Cea mai mare creștere salarială din ultimele decenii"

Salariile profesorilor, majorate în două tranșe. Ligia Deca: "Cea mai mare creștere salarială din ultimele decenii"

Ligia Deca a anunțat cu cât vor fi majorate salariile profesorilor în 2024. Ministrul Educației susține că este "cea mai mare creștere salarială în învățământ din ultimele decenii".

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Anunțul a fost publicat pe pagina de Facebook a ministrului Educație, Ligia Deca.

Ea a menționat că, de la 1 ianuarie, salariilor profesorilor vor crește cu 13%, iar de la 1 iunie, cu 7%.

"Cea mai mare creștere salarială în învățământ din ultimele decenii! În 2024, salariile profesorilor vor crește cu 20%, astfel: 13% de la 1 ianuarie și 7% de la 1 iunie. Se va ajunge, astfel, la o majorare de peste 50%, în medie, în timp record de 1 an!", a scris Ligia Deca.

Ministrul Educației a mai adăugat că vor fi reglate și inechitățile salariale în ceea ce privește personalul de conducere din unitățile de învățământ.

Citește și: "Și-au bătut joc de ea". O doctoriță din Iași a murit sub ochii colegilor, în spitalul în care lucra, după ce alți medici au trimis-o acasă

Totuși, profesorii vor primi o majorare sub rata inflaţiei deşi, după greva generală, Guvernul le-a promis creşteri salariale mult mai mari.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la Buzău