Antena 3 CNN Politică Schimbări la impozitarea muncii | Anunţul ministrului Finanţelor, Adrian Câciu

Schimbări la impozitarea muncii | Anunţul ministrului Finanţelor, Adrian Câciu

România este la un pas să scape de inflaţia galopantă. Ce planuri are Guvernul pentru impozitarea muncii. Anunţul ministrului Finanţelor, Adrian Câciu.

de Claudia Popovici    |   

Până la sfârșitul acestui an România ar putea avea o inflație cu o singură cifră. Este prognoza făcută în direct la emisiunea Income de ministrul finanțelor, Adrian Câciu, care a dezvăluit și ce planuri are Guvernul pentru impozitarea muncii.

"La inflaţie, îmi păstrez prudența de a spune că la final de an vom avea o cifră. Unii spun că de la jumătatea anului. Eu vreau să fiu mai prudent în această situație. Aş putea chiar spune sub 9%.

Oamenii poate nu își dau seama, poate nu s-a comunicat de jos, să mai comunice o dată. Noi am început reducerea impozitării muncii începând cu 1 ianuarie 2023 pe salariul minim. Acum impozitarea muncii este 38%.

Citeşte şi: Pensiile speciale, greu de eliminat | Unde s-au împotmolit acum aleşii

Dacă nu am spațiul fiscal, o lăsăm pentru 2024, dar ceea ce noi ne dorim este să creștem veniturile angajaților şi să ridicăm presiunea de pe angajator", a spus ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, la emisiunea Income de la Antena 3 CNN. 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă