Antena 3 CNN Politică Pensiile speciale, greu de eliminat | Unde s-au împotmolit acum aleşii

Pensiile speciale, greu de eliminat | Unde s-au împotmolit acum aleşii

Blocaj pe eliminarea pensiilor speciale. România s-a împotmolit în cerințele pentru obținerea tranșei de a 2-a din miliardele europene.

Pensiile speciale, greu de eliminat | Unde s-au împotmolit acum aleşii
Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    04 Mar 2023   •   17:07

Blocaj pe eliminarea pensiilor speciale. Comisia Europeană trebuie să își spună punctul de vedere pe proiectul aflat în Parlament.

Doar că experții de la Bruxelles nu se pot pronunța pe această temă, pentru că România s-a împotmolit în cerințele pentru obținerea tranșei de a 2-a din miliardele europene.

Abia după ce se încheie această a 2-a-tranșă și ajung cele aproape 3 miliarde de euro în România, abia apoi poate avea loc acest grup de lucru, pentru că are nevoie și el de o discuție cu cu specialiștii Comisiei Europene.

Astfel, după aceste discuții se poate trece la modificarea proiectului de lege privind pensiile speciale aflat deja în Parlament. 

Cel mai probabil, spun surse din coaliția de guvernare, poate la începutul lunii aprilie să vedem acest grup de lucru pornit la lucru și să vedem și eventuale modificări la proiectul aflat în Parlament și blocat deja de mai bine de două luni.

×
Subiecte în articol: eliminare pensii speciale
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close