Antena 3 CNN Politică Ședința CSAT s-a încheiat. Ce spune Klaus Iohannis despre strategia de apărare a țării

Ședința CSAT s-a încheiat. Ce spune Klaus Iohannis despre strategia de apărare a țării

de S.T.    |   

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la finalul ședinței CSAT, că una dintre temele discutate a fost strategia de acțiune pe termen mediu și lung privind relația României cu Republica Moldova.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat un plan de acţiune privind relaţia României cu Republica Moldova, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

„Obiectivul nostru strategic, aşa cum este reflectat în acest plan pe care l-am aprobat astăzi, este integrarea europeană a Republicii Moldova", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, după şedinţa CSAT.

„Efortul României va fi concentrat instituțional astfel încât rezultatele să fie vizibile, concrete și palpabile pentru cetățenii Republicii Moldova”, a adăugat președintele.

Klaus Iohannis a precizat că „relația cu Republica Moldova este extrem de importantă pentru noi”.

„Este un plan de acțiune privind abordarea strategică a relației României cu Republica Moldova”, a susținut Klaus Iohannis.

„Pentru implementarea planului de acțiuni, va fi creat un grup de lucru interstituțional sub coordanarea Administrației Prezidențiale”, a mai spus președintele.

Potrivit președintelui, în ședința CSAT, au fost dezbătute teme importante care privesc securitatea națională, stabilindu-se o serie de măsuri.

Președintele a vorbit despre militarii pe care România îi va trimite în străinătate în 2017.

Potrivit lui Klaus Iohannis, forțele puse la dispoziție de MApN cuprind 1.688 de militari.

Comparativ cu 2016, numărul a crescut cu 507.

„Efortul principal va fi reprezentat de participare cu forțe și mijloace la misiunea NATO din Afganistan. Un punct important l-a reprezentat abordarea planului naional de priorități informative pentru anul 2017, care are ca scop planificarea eficientă a activității de informare”, a punctat președintele, adăugând că „au fost depuse eforturi consistente pentru revizuirea cadrului legislativ în vederea securității naționale”.

„În finalul ședintei, am aprobat programul de activitate al CSAT pentru anul viitor”, a încheiat președintele Klaus Iohannis.

Citește și: Primele explicații ale președintelui Klaus Iohannis după ce a tăiat lista de invitați la parada de 1 Decembrie

Vă amintim că pe ordinea de zi a ședinței Consiliului condusă de președintele Klaus Iohannis au fost teme referitoare la: măsurile adoptate de România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancțiuni instituite pe plan internațional (octombrie 2015 — septembrie 2016) și strategia de acțiune, pe termen mediu și lung, privind relația României cu Republica Moldova

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a încheiat după două ore de discuţii.

La ședință au participat și premierul Dacian Cioloș, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, ministrul Justiției, Raluca Prună, ministrul Economiei, Costin Borc, ministrul Finanțelor, Anca Dragu, șeful SRI, Eduard Hellvig, generalul Silviu Predoiu — care asigură conducerea SIE, șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, consilierul prezidențial pentru securitate națională, Ion Oprișor, secretarul CSAT Mihai Șomordolea.

Ultima ședință a CSAT a avut loc pe 27 septembrie.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept