Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Vești groaznice de ultimă oră pentru Kovesi

Sinteza zilei. Vești groaznice de ultimă oră pentru Kovesi

Mihai Gâdea a prezentat, miercuri, la "Sinteza zilei" dovada că Laura Codruța Kovesi a mințit la audierea de la Bruxelles când a fost întrebată de gradul profesional și a spus că este singurul procuror care nu ar fi primit așa ceva de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Citește și: Scenariu de coșmar pentru Kovesi: Va fi inculpată, judecată și își va pierde calitatea de procuror

Miercuri dimineață, Antena 3 este singurul post TV care a dat în exclusivitate informația că Laura Codruța Kovesi nu a fost singurul procuror căruia i s-a respins gradul. Apoi, într-un răspuns oficial pentru sursazilei.ro, CSM arată că, în ultimii șase ani, au fost respinse 27 de solicitări. Dintre cele 31 de cereri, 5 au fost formulate de procurori care au ocupat funcții de conducere, și doar una a fost respinsă, în 2018, respectiv a Laurei Codruța Kovesi.

Fosta șefă a DNA a declarat, marți, că nu este la curent cu ce a decis CSM. „Ceilalți procurori adjuncți ai mei, de la DNA sau Parchetul General, care mi-au fost în subordine, au primit gradul profesional de procruror de rang înalt. Sunt primul procuror căruia CSM nu îi acordă acest grad”, a spus Kovesi.

Citește și: Președintele Comisiei LIBE, la "Sinteza zilei". Moraes le taie avântul celor care o văd deja câștigătoare pe Kovesi

Și asta nu e tot. Mai vine o lovitură pentru Laura Codruța Kovesi. Dosarul de la Secția de investigare a magistraților merge mai departe. Kovesi a depus în urmă cu o săptămână o plângere împotriva ordonanței procurorului de a începe urmărirea penală împotriva ei, iar miercuri a primit vestea că acesta i-a fost respinsă.

"În ciuda eforturilor pe care ea le face nu reușește să stopeze această anchetă. Kovesi a depus și două cereri de recuzare în ceea ce o privește pe Adina Florea, procurorul care a intrumentat această cauză și, de asemenea, a depus o cerere de recuzare și în ceea ce-l privește pe șeful ei, iar această ultimă cerere a fost respinsă chiar de procurorul general Augustin Lazăr", a explicat Ana Maria Bujor, șefa secției eveniment de la Antena 3.

Ținând cont că Laura Codruța Kovesi s-a întors în România, nu este exclus ca aceasta să fie citată din nou în următoarea perioadă în dosarul în care este suspectă.

Citește și: Teorie incendiară despre Kovesi. Cine și-ar fi unit forțele pentru a o pune la șefia Parchetului European

Și, de parcă nu era de ajuns, Kovesi mai primește o lovitură cruntă și din Italia.

"Într-o publicație ce este asumată ca un cotidian al Ministerului de Justiție din Italia avem de-a face cu o prezentare a lui Kovesi dură și, pe de altă parte, extrem de corectă", a spus Mihai Gâdea.

 

Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi Sinteza Zilei
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!