Antena 3 CNN Coronavirus Tinerii din Marea Britanie, vindecaţi de COVID-19, vor primi 5000 de lire pentru re-expunerea deliberată la virus

Tinerii din Marea Britanie, vindecaţi de COVID-19, vor primi 5000 de lire pentru re-expunerea deliberată la virus

Tinerii care au fost infectaţi cu COVID-19 vor fi expuşi în mod deliberat la coronavirus, într-un studiu care vrea să descopere cum va reacţiona sistemul lor imunitar.

de Alexandra Ionescu    |   

Studiul clinic "provocarea umană" a Universităţii din Oxford, speră să descopere de ce concentraţie de coronavirus este nevoie, pentru a provoca o re-infectare, şi ce ar însemna asta pentru lupta sistemului imunitar împotriva bolii.

Persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani care au fost infectate pe cale naturală cu COVID-19, vor fi recrutate şi re-expuse la virus într-un mediu controlat.

Participanţii vor fi carantinaţi timp de 17 zile şi îngrijiţi de cercetătorii de la spital, până când nu mai reprezintă un risc de infectare pentru ceilalţi. La finalul carantinei vor fi recompensaţi cu 5000 lire.

După infecţia cu coronavirus, anticorpii nu mai protejează în întregime tinerii, 10% dintre ei ajungând să se infecteze din nou, arată ultimele studii din Statele Unite.

Pentru că oamenii de ştiinţă au cele mai multe date despre virusul original din Wuhan, acesta le va fi inoculat voluntarilor. Dar e posibil să fie inclusă şi altă tulpină. 

Studiul va avea două faze. 

În prima fază vor fi implicaţi 64 de voluntari sănătoşi, şi se va testa care este cea mai mică doză la care virusul începe să se reproducă. 

Odată ce concentraţia este stabilită, se vor inocula participanţii, în a doua fază a studiului, ce ar trebui să înceapă în vară.

Subiecte în articol: COVID-19 coronavirus studiu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai