Antena 3 CNN Actualitate Tolontan: Spitalele s-au controlat ele între ele. Este presiune pe ministrul Sănătății

Tolontan: Spitalele s-au controlat ele între ele. Este presiune pe ministrul Sănătății

de M.Z.    |   

Spitalele s-au controlat ele între ele atunci când a fost vorba de eficiența dezinfectanților, dar ministrul Sănătății nu a dat impresia unui om care s-a spălat pe mâini și a plecat acasă, ba chiar este presiune pe el, a spus jurnalistul Cătălin Tolontan, miercuri, după ce șeful de la Sănătate a prezentat rezultatele anchetei în cazul dezinfectanților folosiți în spitale.

”Spitalele fac ce vor acum. Ele nu răspund nici în fața ministrului Sănătății, nici a premierului”, a spus miercuri, la Antena 3, jurnalistul Cătălin Tolontan, cel care a dezvăluit pe blogul său cât de diluați sunt dezinfectanții din spitalele din România.

”Rezultatele controalelor demarate săptămâna trecută mi se pare lipsite de credibiliate, pentru că au fost făcute de aceiași oameni care ne anunță de ani că noi nu avem infecții în spitale”, a continuat jurnalista Mirela Neag.

”Practic, spitalele s-au controlat ele pe ele”, a punctat jurnalistul Cătălin Tolontan.

Cu toate acestea, Tolontan spune că ministrul Sănătății nu i-a dat senzația unui om care ”s-a spălat pe mâini” în acest caz.

”Nu a dat senzația unui o care s-a spălat pe mâini și a plecat acasă. E o presiune foarte mare pe el și pe sistem, dar e binevenită”, a adăugat jurnalistul, explicând că astfel trebuie să fie protejați pacienții.

Mai puțin de 5% din cele peste 3.500 de probe recoltate de la spitale au fost neconforme și 95% - conforme, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, cu referire la ancheta efectuată în cazul dezinfectanților folosiți în unitățile sanitare.

Ancheta vine după Noi dezvăluiri halucinante. Dezinfectanţii folosiţi în spitalele din România sunt diluaţi de 10 ori

Citiți și Dosar penal pentru dezinfectanții diluați din spitale

Scandalul dezinfectanților din spitale. Momentul în care apar offshore-urile în care se scurg banii

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile