Antena 3 CNN Externe Tragedie pe stadion: 17 oameni au murit şi 56 au fost răniţi

Tragedie pe stadion: 17 oameni au murit şi 56 au fost răniţi

Cel puţin 17 persoane au murit şi zeci de oameni au fost răniţi, vineri seară, în îmbulzeala creată la intrarea în stadionul din Uige, oraș din nordul Angolei.

Fanii s-au repezit să vadă primul meci al sezonului, Santa Rita de Cássia - Libolo, iar unii au plătit cu viața. Purtătorul de cuvânt al poliției, Orlando Bernardo, a declarat că în timpul întâlnirii a avut loc o busculadă la intrarea stadionului.

17 oameni au murit și 56 au fost răniți, a confirmat oficialul, adăugând că printre morți sunt și copii. Unii fani s-au sufocat din cauza înghesuielii. Pur și simplu au călcat unii pe alții, a declarat directorul general al spitalului din Uige, Ernesto Luis. Cinci dintre răniți sunt în stare gravă, a precizat el.

În timp ce partida era în plină desfășurare, fanii au forțat intrarea, pentru a vedea meciul. Poarta a cedat sub presiunea lor și a rezultat o busculadă mortală. Nimeni dintre cei aflați pe stadion nu a conștientizat drama care se întâmplă la intrare. Partida s-a desfășurat normal, iar oaspeții au câștigat meciul cu 1-0.

 

Subiecte în articol: stadion meci de fotbal
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Zeci de magistrați au picat testul psihologic