Antena 3 CNN Actualitate Educație Universitatea din București va fi reabilitată cu ajutorul Primăriei Capitalei

Universitatea din București va fi reabilitată cu ajutorul Primăriei Capitalei

Clădirea Universității din București va fi reabilitată,potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Primăria Capitalei va investi o sumă de 83,64 de milioane de lei pentru a pune în aplicare această măsură. 

Universitatea București a cerut sprijinul Primăriei fiindcă suma necesară pentru reabilitarea fațadei, pentru învelitorii și amenajările conexe din curtea interioară e de circa 25% din bugetul pe anul în curs, cee ce nu e suficient pentru terminarea lucrării. 

„Dar sunt multe imobile ale instituţiei noastre unde îşi desfăşoară activitatea studenţi, unele dintre ele de patrimoniu, precum Palatul Universităţii din Bucureşti, care necesită reabilitări, intervenţii, ce trebuie să se facă într-un timp rezonabil, pentru ca acestea să nu suporte deteriorări grave, iar sumele alocate în acest scop de la Ministerul Educaţiei ori cele din venituri proprii, cu o asemenea destinaţie, sunt insuficiente”, spun reprezentanţii UB, conform news.ro
 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs