Antena 3 CNN Coronavirus Valeriu Gheorghiță: "Vaccinare copiilor între 12 și 16 ani ar putea începe în prima săptămână din iunie"

Valeriu Gheorghiță: "Vaccinare copiilor între 12 și 16 ani ar putea începe în prima săptămână din iunie"

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță a declarat joi seara că vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 16 ani cu Pfizer ar putea începe în România în prima săptămână din iunie.

de Maria Zărnescu    |   

Medicul a fost întrebat când ar putea începe vaccinarea copiilor, în cazul în care serul ar fi aprobat în UE și pentru segmentul de vârstă 12 – 16 ani. În acest context, Valeriu Gheorghiță a explicat că administrarea vaccinului la minori ar putea fi demarată la începutul lunii iunie.

"Prima parte a lunii iunie. Daca se acordă pe 29 mai (autorizarea-n.r.), probabil că în prima săptămână a lui iunie putem să și demarăm această activitate", a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, la Aleph News, potrivit Mediafax.

Conform acestuia, copiii nu vor avea nicio problemă să meargă în centrele de vaccinare, dar însoțiți de un părinte sau un tutore.

„Procedura e aceeași, schema de vaccinare e aceeași, doza este aceeași, protocolul rămâne la fel. Singura particularitate este prezența părintelui sau a tutorelui care trebuie să își dea acordul”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă vaccinare copii
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai