Antena 3 CNN Externe A murit Vera Putina, presupusa mamă biologică a lui Vladimir Putin, la 96 de ani. Care este povestea ei

A murit Vera Putina, presupusa mamă biologică a lui Vladimir Putin, la 96 de ani. Care este povestea ei

Presupusa mamă biologică a liderului de la Kremlin, Vera Putina, care a susținut că și-a abandonat copilul, a murit la vârsta de 96 de ani.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

În scrierile sale, Vladimir Putin a precizat că s-a născut și a crescut la Sankt Petersburg, fiind singurul fiu supraviețuitor al Mariei, muncitoare, și al lui Vladimir Putin, muncitor la fabrică și fost militar care a servit în poliția secretă a lui Stalin, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

El a mai dezvăluit, de asemenea, că ambii săi părinți au murit de cancer, la sfârșitul anilor 1990.

Cu toate acestea, detaliile referitoare la copilăria lui Putin au fost întotdeauna greu de găsit, iar Kremlinul nu a fost niciodată în măsură să infirme afirmațiile Verei Putina în mod concludent, scrie The Thelegraph.

Vera Nikolaevna Putina, născută în 1926, a susținut că, în timp ce studia la universitate, s-a îndrăgostit de Platon Privalov, cu care a rămas însărcinată.

Citește și: "Trebuie să îi oprim cu orice cost!". Vladimir Putin, îngrijorat pentru prima dată de la începutul războiului

Ulterior, ea a aflat că bărbatul de care era îndrăgostită era căsătorit și plănuia să-i fure copilul, deoarece soția lui nu a putut rămâne însărcinată.

Ea a susținut că fiul ei, poreclit Vova, s-a născut la 7 octombrie 1950 – cu exact doi ani înainte de data oficială a nașterii lui Vladimir Putin – și l-a crescut în satul georgian sărac, Metekhi, la o oră de mers cu mașina de capitala Tbilisi.

Înregistrările locale arată că un Vladmir Putin a fost înregistrat la o școală din apropiere între 1959 și 1960, iar în 2008, o fostă profesoară locală, Șura Gabinașvili, a susținut, într-un interviu pentru The Daily Telegraph, că i-a dat lecții de limba rusă. 

"Îi plăceau fabulele rusești și limba rusă era materia lui preferată”, a spus ea.

Când Vera s-a căsătorit cu Giorgi Osepahvili, un soldat georgian, cu care a avut alți copii, acesta i-a cerut să renunțe la primul său fiu.

Copilul a fost lăsat în grija bunicilor, care, un an mai târziu, l-au dus la orfelinat.

În 1999, urmărind știrile despre noul prim-ministru al Rusiei la televizor, ea l-a recunoscut imediat pe Vladimir Putin drept fiul ei, pentru că "a mers ca o rață”.

Ulterior, doi jurnaliști care au încercat să ia legătura cu presupusa mamă a lui Putin au murit în circumstanțe misterioase.

Vera s-a oferit să facă un test ADN pentru a-și demonstra povestea, dar când a vorbit cu The Daily Telegraph, în 2008, Rusia tocmai a lansat o invazie pe scară largă în Georgia, într-o dispută privind statul separatist al Osetiei de Sud.

"Obișnuiam să fiu mândră că am un fiu care a devenit președinte al Rusiei. Despre război, îmi este rușine", a spus ea, potrivit adevarul.ro.

Subiecte în articol: Vladimir Putin mama
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania