Antena 3 CNN Politică A picat moţiunea de cenzură. Guvernul merge mai departe cu măsurile de austeritate (VIDEO)

A picat moţiunea de cenzură. Guvernul merge mai departe cu măsurile de austeritate (VIDEO)

A picat moţiunea de cenzură. Guvernul merge mai departe cu măsurile de austeritate (VIDEO)
15 Iun 2010   •   18:32

Moţiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului, intitulată "Opriţi genocidul social!" şi iniţiată de Alianţa PSD+PC, nu a avut un rezultat favorabil pentru parlamentarii Opoziţiei. Aceasta a picat, marţi, în Parlament, după o şedinţă care a durat mai bine de şase ore.

Potrivit anunţului oficial făcut de la tribuna Parlamentului, 228 de parlamentari au votat "pentru" moţiunea de cenzură, în timp ce 197 au votat "împotrivă". Pentru ca moţiunea să treacă erau necesare 236 de voturi "pentru".

Din totalul de 471 de parlamentari au fost prezenţi doar 458. Din voturile exprimate, doar 425 au fost valabile, după ce 3 au fost anulate.

Senatorul Ioan Chelaru a anunţat, iniţial, că în favoarea moţiunii au votat 231 de parlamentari. Ulterior, senatorul Mihai Voicu a declarat că este vorba doar de 228 de voturi "pentru" şi 197 "împotrivă". Totodată, el a precizat că în urne s-au găsit şi două gume de mestecat, un piramidon şi un leu.


În urma eşecului moţiunii, Guvernul Boc rămâne în funcţie, iar măsurile de austeritate pentru care şi-a angajat răspunderea urmează să fie aplicate. Printre acestea se numără reducerea salariilor din sistemul bugetar cu 25 de procente şi a pensiilor cu 15%.

Dezbaterea moţiunii a durat peste şase ore şi nu a fost una lipsită de incidente. Pe parcursul acesteia, parlamentarii Opoziţiei şi protestatarii aflaţi în balcoane i-au huiduit pe cei de la Putere, au fluierat şi au scandat replici dure la adresa acestora. Nici parlamentarii Puterii nu s-au lăsat, însă, mai prejos. Aceştia i-au huiduit pe unii dintre senatorii şi deputaţii din Opoziţie care au luat pe rând cuvântul.

În tot acest timp, în faţa Parlamentului mii de oameni au protestat faţă de măsurile de austeritate şi au cerut demisia Guvernului.




Antena3.ro
 

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close