Antena 3 CNN Politică Măsurile de austeritate vor fi atacate de PSD la CCR dacă moţiunea de cenzură nu va trece

Măsurile de austeritate vor fi atacate de PSD la CCR dacă moţiunea de cenzură nu va trece

Măsurile de austeritate vor fi atacate de PSD la CCR dacă moţiunea de cenzură nu va trece
Sursa foto: Intact Images
10 Iun 2010   •   15:44


În cazul în care moţiunea de cenzură a PSD va fi respinsă marţi de Parlament, social-democraţii vor ataca, în termen de 24 de ore, la Curtea Constituţională, cele două legi asumate de Guvernul Boc, a a declarat joi senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu. Potrivit acesteia, sesizările care urmează a fi remise Curţii au fost deja redactate de departamentele interne ale PSD. Social-democraţii nu sunt singurii care plănuiesc să recurgă la CCR în caz de eşec cu moţiunea de cenzură. Şi PNL intenţionează să atace la Curtea Constituţională legile pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, dar separat de demersul PSD.

"Dorim să întărim ideea că suntem pregătiţi şi, în cazul în care această moţiune nu trece, să facem toate demersurile constituţionale posibile pentru a împiedica tăierile de pensii şi de salarii. Noi ne dorim să treacă şi, în acest sens, absolut toţi parlamentarii noştri vor fi prezenţi şi vor vota cu bilele la vedere. Suntem pregătiţi şi pentru planul B. În cazul în care moţiunea va fi respinsă de către Parlament vom ataca în 24 de ore la Curtea Constituţională aceste legi pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea", a declarat senatorul PSD .

Lia Olguţa Vasilescu a arătat că departamentul juridic al PSD a redactat deja textul care va fi transmis Curţii şi care se axează pe garantarea dreptului la proprietate şi neretroactivitatea legilor.

"Juriştii PSD au consultat şi practica CEDO în materie. Aceasta se referă la faptul că pensia constituie un drept asimilat dreptului de proprietate, iar diminuarea cuantumului său reprezintă o discriminare nelegală. Numai în regimurile totalitare, (...) de tip fascist sau comunist s-au anulat drepturi anterior stabilite. Noi ştim că Traian Băsescu îşi doreşte un regim totalitar în România, dar vom face toate demersurile constituţionale ca acest lucru să nu se întâmple", a susţinut senatorul social-democrat.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că, dacă moţiunea de cenzură nu trece, social-democraţii vor sesiza Curtea Constituţională asupra legilor pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea.

Antena 3.ro.

 

×
Subiecte în articol: motiune sesizare PNL
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close