Antena 3 CNN Campanii Cea de a treia ediţie a campaniei naţionale Liga Profesorilor Excepţionali începe astăzi

Cea de a treia ediţie a campaniei naţionale Liga Profesorilor Excepţionali începe astăzi

Cea de a treia ediţie a campaniei naţionale Liga Profesorilor Excepţionali începe astăzi
25 Apr 2016   •   10:47

Liga profesorilor excepţionali”, campanie iniţiată de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, a ajuns la cea de a treia ediţie. După doi ani în care cadre didactice valoroase, care şi-au dedicat mare parte din timp profesiei lor nobile, au fost promovate şi omagiate aşa cum ar fi normal să se întâmple într-o ţară europeană, FDVDR a luat decizia să reia această campanie şi în 2016. “Liga profesorilor excepţionali” a devenit cunoscută în întreagă ţară şi este apreciată deopotrivă de pedagogi şi elevi, dovadă stau numeroasele e-mail-uri şi mesaje pe care le-am primit. Ne face plăcere că putem continuă şi în acest an campania care pune în lumina valorile învăţământului din România”, a declarat Trisi Cristea, preşedintele Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. “Liga profesorilor excepţionali” încearcă să transforme un gest de reverenţă faţă de cadrele didactice într-o normalitate a zilelor noastre”.

Premiile constau într-o bursă de merit, de 30000 RON, 20000 RON şi 10000 RON, pentru primele trei locuri. Ocupantul locului patru va pleca într-o tabăra educaţională la o universitate de prestigiu din Europa.Următorii şase premianţi vor benefică de către un laptop. Totodată, toţi ocupanţii primelor zece locuri vor mai primi diverse premii, între care şi materiale de specialitate şi educaţionale sau enciclopedii.

Câştigătorii primelor ediţii ale campaniei Liga Profesorilor Excepţionali sunt Aurelian Zisu, profesor de limba română, la liceul Carol I din Craiova, în 2014, iar, în 2015, ocupantul primului loc a fost Grigore Luisian, profesor de matematică din Botoşani.

Liga Profesorilor Excepţionali” are loc în perioada 25 aprilie – 18 iunie, prima etapă fiind cea a înscrierilor. Pot participa toţi învăţătorii şi profesorii de la clasele I la a XII-a, care s-au remarcat de-a lungul carierei prin folosirea unor metode de predare concretizate în rezultate notabile, prin implicarea în viaţă comunităţii, realizări în afară şcolii, prin recunoaşterea meritelor de către elevi, părinţi sau colegi.

Pentru a intră în concurs, profesorii se pot înscrie pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro, prin completarea unui formular tip şi trimiterea documentelor care să susţină candidatura, alături de o descriere a activităţii desfăşurate.

În urmă voturilor online la nivel naţional, din primii 30 de clasaţi în prima etapă, în etapă a două vor fi selectate, de către o comisie special creată, zece dintre cele mai relevante profile. Aceşti zece finalişti vor putea fi votaţi, online, până la 20 iunie 2014, dată încheierii concursului. Comunicarea clasamentului şi acordarea premiilor se va face într-o emisiune televizată, de impact naţional.

Campania ”Liga Profesorilor Excepţionali” este organizată în parteneriat cu Fischer România.

Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este un susţinător şi un promotor activ al culturii, artelor şi cercetării, ce s-a remarcat de-a lungul timpului prin organizarea de programe de pregătire extraşcolară, prin identificarea, susţinerea şi promovarea tinerilor talentaţi, cu vocaţii în diferite domenii de activitate, dar şi prin dezvoltarea de programe de formare continuă, în diferite domenii de interes pentru tineri.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close