Antena 3 CNN Campanii Drapelul Romaniei Drapelele care au "văzut" cum s-a scris istoria. Comorile de la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia

Drapelele care au "văzut" cum s-a scris istoria. Comorile de la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia

Drapelele care au "văzut" cum s-a scris istoria. Comorile de la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
16 Noi 2012   •   07:22

Muzeul National al Unirii din Alba Iulia păstrează cu mândrie două drapele care au fost arborate la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. Acestea au aparţinut unor delegaţii din Braşov şi Mihalţ. Pe lângă acestea, la loc de cinste se mai păstrează şi câteva documente originale, cuprinse în şase volume care au copertele în culorile tricolore.

În sala principală a Muzeului, sunt expuse în original documentele unirii şi steagurile cu care delegaţii din întreaga ţară au venit la Marea Unire. Preţioasele documente sunt cuprinse în şase volume, ale căror coperte sunt în culorile tricolore.

Elevii Liceului Militar din Alba Iulia care au vizitat Muzeul au fost impresionaţi când au văzut drapelurile confecţionate la războiul de ţesut.

Până la 1 decembrie 1918, cei care arborau în Ardeal drapelul tricolor erau executaţi.

Aşteptăm poveşti, poze alături de steagul nostru, filmuleţe şi idei pe contul de Facebook al campaniei "Pe tricolor e scris UNIRE" şi la adresa de e-mail [email protected]

Şi site-ul nostru, www.antena3.ro, va avea
o secţiune dedicată campaniei. Cea mai inspirată postare va primi de Ziua Naţională un cadou, în platoul Antena 3 !

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close