Antena 3 CNN Campanii Drapelul Romaniei Antena 3 şi România, în Cartea Recordurilor cu cel mai mare steag

Antena 3 şi România, în Cartea Recordurilor cu cel mai mare steag

Antena 3 şi România, în Cartea Recordurilor cu cel mai mare steag
28 Mai 2013   •   12:53

Antena 3, în parteneriat cu fabricadesteaguri.eu, a înscris România în Cartea Recordurilor. Drapelul României este acum cel mai mare steag din lume, cu 349,42 de metri lungime si 226,92 de metri lăţime (79.290 metri pătraţi), record omologat de Jack Brockbank, reprezentantul GUINNESS WORLD RECORDS.

„Îmi face o deosebită plăcere să recunosc un nou titlu GUINNESS WORLD RECORDS", a declarat acesta după măsurarea steagului. "Felicitări România! Felicitări Antena 3!".

Pentru evenimentul Antena 3 de ieri, 27 mai, a avut loc o desfăşurare impresionantă de forţe. Steagul a fost întins pe Aerodromul Clinceni, iar la expunerea lui au participat peste 200 de voluntari. Pentru prima dată în România, un studio de televiziune a fost amenajat în platforma „Dinner in the sky”, aceasta fiind amplasată la o înălţime de 20 de metri. De sus, Sabina Iosub şi Niels Schnecker, împreună cu invitaţii lor – militari, sportivi, artişti, piloţi, au vorbit despre tricolor. Lorena Burlacu, la rândul ei, a fost gazda altor invitaţi, într-un mini-studio de televiziune amenajat în apropierea pistei.

Ceremonia oficială a început la ora 17.00, gazda evenimentului organizat de către Antena 3 fiind Mihai Gâdea. Ceremonia a debutat cu reprezentantul GUINNESS WORLD RECORDS, Jack Brockbank, care a înmânat certificatul de omologare a recordului. Au rostit câteva cuvinte premierul Victor Ponta, ministrul apărării Mircea Duşă, care i-a prezentat şi pe soldaţii întorşi din Afganistan, şi directorul Muzeului Militar, locotenent colonel Marcel Preda.

Telespectatorii s-au bucurat de imagini spectaculoase surprinse din balonul cu aer cald al Aerodromului Clinceni şi din alte aeronave aparţinând Ministerului de Interne şi Aeroclubului României. Imnul naţional a fost interpretat de fanfara militară, iar Regimentul de Gardă a oferit un moment de mânuire a armelor. Deasupra celui mai mare drapel naţional din lume, a avut loc a o demostraţie spectaculoasă a acrobaţilor de la Aeroclubul României, Hawks of Romania, cu avioanele lor Extra 300 şi 330, vopsite în culorile tricolorului, iar la final, paraşutiştii aeroclubului au impresionat la rândul lor printr-o demostraţie.

Ziua de 27 mai a fost încheiată cu o ediţie specială „Sinteza Zilei”, alcătuită din multe momente inedite. Emisiunea a fost deschisă cu solista Angela Gheorghiu interpretând imnul naţional, alături de Orchestra Reprezentativă a Armatei şi Corul Radio. În continuare, Mihai Gâdea a stat de vorbă cu realizatorii Antena 3 şi o parte dintre eroii români ai acestora, care prin muncă, pasiune, dăruire şi sacrificiu au devenit modele pentru alţii.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul partenerilor Rompetrol, Novensys, FabricadeSteaguri.eu, Aeroclubul României, Ministerul Apărării Naţionale, Dinner in the Sky, Caroli şi Asociaţia Dedeman.

Antena 3 este singurul post de ştiri din România afiliat CNN International şi este parte a INTACT Media Group.

×
Subiecte în articol: guinness world records
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close