x close

"Drapelul se simte. Simţi cu inima, cu sufletul, că eşti român!" Cel mai preţios dar pentru toţi românii, făcut de Antena 3

de O.P.    |    20 Mai 2013   •   06:15
"Drapelul se simte. Simţi cu inima, cu sufletul, că eşti român!" Cel mai preţios dar pentru toţi românii, făcut de Antena 3 442

 "Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii". Aşa începe jurământul depus de fiecare militar la început de carieră. Ţara este însă egală cu tricolorul, spun scafandrii forţelor navale, cei care înalţă zi de zi drapelul în vârful catargului. 

Militarii spun că trebuie să învăţăm să ne preţuim drapelul. De aceea, Antena 3 va face un cadou uriaş tuturor românilor pe 27 mai: cel mai mare steag din lume. Este o zi importantă în istoria României. În data de 27 mai 1600, a avut loc prima unire a celor trei Ţări Române sub Mihai Viteazul.

Dacă şi dumneavoastră vă mândriţi că sunteţi români în fiecare zi din an, aşteptăm fotografiile voastre cu drapelul naţional pe pagina de Facebook Drapelul României!

Pe nava de intervenţie "Grigore Antipa" tricolorul e la loc de cinste. Înălţat în vârful catargului sau pe uniformele scafandrilor, drapelul le aduce aminte militarilor de unde vin şi ce reprezintă.

Scafandrii noştri chiar sunt printre cei mai buni. Nu o dată le-a fost cerut ajutorul în misiuni internaţionale şi nu o dată au fost apreciaţi pentru munca lor. Chiar şi acolo, la mii de kilometri de ţară, drapelul le-a fost sprijin moral.

Ca militari au jurat să îi apere culorile, ca oameni simpli îl iubesc necondiţionat. Unii militari au, totuşi, şi un regret. Acela că alţi români au uitat, poate, ce înseamnă drapelul unei ţări.

"Drapelul se simte. Sa simti cu inima, cu sufletul, ca esti roman. Sa stii sa arborezi un drapel, chiar daca e la catargul unei nave cand esti la serviciu, ca e la poarta casei", a spus scafandrul Cornel Gavril.

Cu toţii admit şi faptul că un popor trebuie educat spre preţuirea simbolurilor naţionale. De aceea, Antena 3 va face un cadou uriaş tuturor românilor pe 27 mai.

Cel mai mare steag din lume va avea 330 metri lungime, 220 metri latime, o greutate de 5 tone şi va fi întins pe 7 hectare.

Steagul va fi desfăşurat pe Aerodromul Clinceni şi va fi omologat în GUINNESS WORLD RECORDS™.

Evenimentul va fi realizat în parteneriat cu Rompetrol, Novensys, FabricadeSteaguri.eu, Aeroclubul României, Ministerul Apărării Naţionale, Dinner in the sky şi Caroli.


Cu origini româneşti, Rompetrol are o tradiţie de peste 40 de ani în industria petrolului, diversificându-şi activităţile şi operatiunile în rafinare şi petrochimie, retail, trading şi servicii industriale. Aceasta sustine astfel imaginea si prezenta Romaniei in 13 tari, raspandite peste 3 mari - Marea Neagra, Marea Caspica si Mediterana, dar si trei continente - Europa, Africa si Asia.
In prezent, Grupul Rompetrol este detinut integral de KazMunayGas – compania nationala de petrol si gaze din Kazakhstan.


Caroli, brandul românesc autentic al liderului pe piața de mezeluri din România, se alătură initiativei Antena 3 de a înscrie drapelul României în recordurile lumii omologate de GUINNESS WORLD RECORDS™.

De asemenea, în ziua cea mare, Antena 3 va avea un studio de televiziune aflat la 50 de metri înălţime, primul studio de acest fel din lume, folosind conceptul revoluţionar Dinner in the sky.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati