Antena 3 CNN Campanii Drapelul Romaniei Steagul României se înalţă semeţ în Afganistan. România este a doua naţiune ca număr de militari în Kandahar

Steagul României se înalţă semeţ în Afganistan. România este a doua naţiune ca număr de militari în Kandahar

Steagul României se înalţă semeţ în Afganistan. România este a doua naţiune ca număr de militari în Kandahar
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    06 Noi 2012   •   16:43

La mii de kilometri distanţă, în mijlocul unei ţări pustiite de războaie, steagul României se înalţă semeţ. Pentru militarii din Afganistan tricolorul înseamnă speranţă şi alinarea dorului de casă. Şi nu o spun pentru că aşa le cere uniforma, ci pentru că într-adevăr aşa simt.

În Kandahar, România este a doua naţiune ca număr de militari. Dintre cei 30.000 de soldaţi, împânziţi în 48 de kilometri pătraţi cât măsoară baza, ai noştri sunt printre cei mai apreciaţi. Sunt profesionişti, dedicaţi şi, cel mai important, îşi iubesc patria.

"Cred că totul vine din suflet. Dacă simţi că eşti român, este necondiţionat să iubeşti şi drapelul ţării", spune lt.col. Cristian Mitrea.

În Kandahar se află probabil cea mai mare bază în care România a avut militari şi în care prea mulţi soldaţi români şi-au pierdut viaţa.

Şef peste militarii români din Afganistan este Mircea Gologan. Colonelul se poate considera un veteran al misiunilor din Afganistan şi spune că tricolorul a fost întotdeauna o motivaţie în momentele de cumpănă.

În Al Massak, peste 100 de vânători de munte trebuie să patruleze zi de zi, pe o rază de 30 de kilometri, într-o zonă plină de pericole. "Riscurile şi ameninţările există zi de zi, dar ne-am obişnuit", spune unul dintre militari. Puterea şi-o iau din experienţă, dar şi din dragostea de patrie.

De anul viitor, România începe uşor-uşor să se retragă din Afganistan. În 2014, vor mai fi doar jumătate din trupele de acum. Până atunci, însă, militarii din Kandahar le transmit celor din ţară un mesaj din suflet: "La mulţi ani, România!".



Vă îndemnăm şi pe dumneavoastră să ne ajutaţi să dovediţi că tricolorul este un simbol cu care mândrim. Puteţi pune un steag la balcon, în curte sau puteţi înnoda o panglică tricoloră la oglinda maşinii. Haideţi să arătăm că suntem români şi drapelul ne reprezintă! 

Aşteptăm poveşti, poze alături de steagul nostru, filmuleţe şi idei pe
contul de Facebook al campaniei "Pe tricolor e scris UNIRE" şi la adresa de e-mail [email protected]

Şi site-ul nostru, www.antena3.ro, va avea
o secţiune dedicată campaniei. Cea mai inspirată postare va primi de Ziua Naţională un cadou surpriză, în platoul Antena 3 !







×
Subiecte în articol: Kandahar drapelul romaniei
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close