Antena 3 CNN Campanii România la înălţime România la înălţime: Biserica fortificată din Cloasterf, judeţul Mureş

România la înălţime: Biserica fortificată din Cloasterf, judeţul Mureş

România la înălţime: Biserica fortificată din Cloasterf, judeţul Mureş
07 Iul 2014   •   18:30

Antena 3 a demarat o campanie de promovare a celor mai frumoase locuri turistice din România. Sigur că astfel de campanii s-au mai făcut, numai că aceasta este filmată în mod deosebit.

Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.

Cloasterf, mai demult Cloastarf, Cloasterz, Miclosa (în dialectul sasesc Klosderf, Kluisderf, Klîsderf, Klîstref, Kliusderf, în germana Klosdorf, în maghiara Miklóstelke) este o localitate în judetul Mures, Transilvania, România.

Ansamblul fortificat al Bisericii evanghelice-luterane se numara printre cele mai omogene din Transilvania, fiind opera coerenta a unei singure perioade de constructie (1521-1524), sub conducerea maestrului Stefan Ungar din Sighisoara. Biserica are aspectul unui masiv reduit, deasupra navei si corului cu bolti în retea înaltându-se un etaj fortificat, prevazut cu ferestre de tragere si guri de aruncare. Incinta patrulatera, cu turnuri de colt în plan patrat, cu acoperis în pupitru.

La interiorul bisericii se pastreaza balcoane de lemn pictate din secolele XVI – XVII. In 1716 pictorul Andreas Hermann din Sibiu realizeaza altarul baroc, deasupra caruia se monteaza orga in anul 1832. 

Intre 1816 si 1819 in coltul de sud-vest al incintei se construieste locuinta paracliserului si turnul clopotnita. In 1996 locuinta se prabuseste si in anii urmatori se ridica o alta devenita muzeu.
 

Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.

×
Subiecte în articol: România la înălţime
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close