Antena 3 CNN Campanii România la înălţime România la înălţime: Cetatea de la Câlnic, un loc de poveste inclus în patrimoniul UNESCO

România la înălţime: Cetatea de la Câlnic, un loc de poveste inclus în patrimoniul UNESCO

România la înălţime: Cetatea de la Câlnic, un loc de poveste inclus în patrimoniul UNESCO
02 Iul 2014   •   13:08

Antena 3 a demarat o campanie de promovare a celor mai frumoase locuri turistice din România. Sigur că astfel de campanii s-au mai făcut, numai că aceasta este filmată în mod deosebit.

Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.

Cetatea a fost ridicată în secolul al XIII-lea, de către coloniştii germani, ca reşedinţă nobiliară a contelui Chyl de Kelling. Până în anul 1430, cetatea a fost concepută ca donjon oval, înconjurat de ziduri masive şi un şanţ de apă. Ulterior, aceasta a fost dată sătenilor, care au început să construiască, în interior, o nouă cetate de ziduri, turnul porţii de apărare, precum şi o capelă.

Numele turnului de apărare, Fleischurm, vine de la faptul că, după ce acesta şi-a pierdut atribuţiile de apărare, era folosit ca afumătoare pentru slănină.

Între anii 1961-1964, cetatea a fost marcată de cutremurele din acea perioadă,  fiind grav fisurată. În prezent, Turnul găzduieşte un muzeu cu colecţii de artă medievală şi populară, unde se găsesc obiecte de mobilier, costume ţărăneşti, icoane şi sculpturi.

Biserica evanghelică şi casa parohială a acesteia completează valoarea unei vizite la Cetatea de la Câlnic, întrucât cele două se află şi ele în patrimoniul UNESCO.


Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.

×
Subiecte în articol: România la înălţime
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close