Antena 3 CNN Campanii România la înălţime România la înălţime: Charlottenburg, satul rotund din judeţul Timiş

România la înălţime: Charlottenburg, satul rotund din judeţul Timiş

România la înălţime: Charlottenburg, satul rotund din judeţul Timiş
03 Iun 2014   •   13:07
Antena 3 a început o campanie de promovare a celor mai frumoase locuri turistice din România. Sigur că astfel de campanii s-au mai făcut, numai că aceasta este filmată în mod deosebit.

Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.

Charlottenburg este o aşezare ridicată în formă de cerc, la graniţa de nord a judeţului Timiş, după planurile coloniştilor germani aduşi aici în urmă cu două secole şi jumătate.

Istoricii susţin că denumirea satului vine de la Charlotte, soţia contelui Karl Clary und Altringen, guvernator al Banatului în momentul colonizării.

Tot centrul satului Charlottenburg, de la granita de nord a judetului Timis, este considerat monument istoric. Cel putin asa reiese dintr-o lista intocmita de Ministerul Culturii si Cultelor. Pentru ca localnicii din Sarlota, asa cum era cunoscuta asezarea dupa numele ei romanizat de regimul comunist, isi vad linistiti de viata lor, fara sa le pese prea mult de aceasta onoare.

Satul este unicat întrucat casele au fost construite de coloniştii germani, în urma cu mai bine de două sute de ani, într-un cerc perfect conturat.


Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.

×
Subiecte în articol: România la înălţime
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close