Antena 3 CNN Campanii România la înălţime România la înălţime - Grădina Zmeilor, unul dintre cele mai spectaculoase locuri din România

România la înălţime - Grădina Zmeilor, unul dintre cele mai spectaculoase locuri din România

România la înălţime - Grădina Zmeilor, unul dintre cele mai spectaculoase locuri din România
de M.T.    |    08 Mai 2014   •   13:13
Antena 3 a început o campanie de promovare a celor mai frumoase locuri turistice din România. Sigur că astfel de campanii s-au mai făcut, numai că aceasta este filmată în mod deosebit.

Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.

Grădina Zmeilor este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din România. Rezervaţia naturală tip geologic şi peisagistic, aflată în judeţul Sălaj, în apropierea satului Gâlgău Almaşului, este un ansamblu neregulat de stânci cu forme neobişnuite şi nume parcă desprinse din basme.

Turiştii care ajung în zonă pot admira Zmeul şi Zmeoaica, Moşu, Călugării, Căpitanul, Acul Cleopatrei, Soldaţii, Eva, Dorobanţul, Degeţelul sau Sfinxul, denumiri date de localnici stâncilor, în funcţie de formele pe care le au. Există chiar şi o legendă locală, legenda Fatei Cătanii, care spune că o fată a fost transformată în stană de piatră de blestemul mamei vitregi. Stânga a existat până la începutul anilor '70, atunci când a dispărut din cauza unor inundaţii.

Geologii susţin că formaţiunile din gresie au alunecat din Dealul Închieturi şi au rămas în poziţie verticală. Prin acţiunile repetate ale aerului, apei şi a prăbuşirilor şi surpărilor care au avut loc de-a lungul timpului s-au format aceste stânci, înalte de 10-12 metri, la baza dealului Dumbrava, din Carpaţii Occidentali.

Zona are o floră şi o faună importante, multe dintre elementele care le formază fiind protejate prin lege. De altfel, întreaga rezervaţie naturală Grădina Zmeilor, care se întinde pe o suprafaţă de 3 ha, a fost declarată arie protejată prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000.

Săptămânal, la Antena 3 veţi putea vedea cel puţin 3 obiective turistice din ţara noastră filmate de la înălţime. Totul e posibil după investiţii de mii de euro în drone, accesorii şi alte echipamente.

Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.


×
Subiecte în articol: România la înălţime
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close