Antena 3 CNN Campanii România la înălţime România la înălţime. Imagini spectaculoase cu Mânăstirea Polovragi, un monument de artă feudală

România la înălţime. Imagini spectaculoase cu Mânăstirea Polovragi, un monument de artă feudală

România la înălţime. Imagini spectaculoase cu Mânăstirea Polovragi, un monument de artă feudală
de S.T.    |    10 Iul 2014   •   17:01

Antena 3 a demarat o campanie de promovare a celor mai frumoase locuri turistice din România. Sigur că astfel de campanii s-au mai făcut, numai că aceasta este filmată în mod deosebit.
 
Mânăstirea Polovragi

Este un monument de arta feudala, situat la intrarea in Cheile Oltetului, la poalele Muntelui Piatra Polovragilor. Manastirea Polovragi este ctitorita in jurul anului 1505, de catre Radu Comisul si Patru Spataru, fiii marelui boier Danciu Zamona. Actuala biserica este ridicata din 1643 de logofatul Danciu Paraianu sub domnia lui Matei Basarab.

Biserica are hramul Adormirea Maicii Domnului si este construita in stil bizantin.

De la inceput, in Manastirea Polovragi au vietuit calugari. In 1968, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat transformarea acesteia in lacas pentru calugarite.

Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.

×
Subiecte în articol: România la înălţime
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close