Antena 3 CNN Campanii România la înălţime România la înălţime: Mănăstirea Bistriţa - Cheile Bistriţei

România la înălţime: Mănăstirea Bistriţa - Cheile Bistriţei

România la înălţime: Mănăstirea Bistriţa - Cheile Bistriţei
09 Iul 2014   •   16:59

Antena 3 a demarat o campanie de promovare a celor mai frumoase locuri turistice din România. Sigur că astfel de campanii s-au mai făcut, numai că aceasta este filmată în mod deosebit.

Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.Cheile Bistriţei, situate pe râul cu acelaşi nume din judeţul Vâlcea, în Munţii Căpăţânii din Masivul Parâng, sunt cele mai înguste chei în calcar din ţară.

Lungimea lor este de aproape 1000 m si sunt strabatute de la sud la nord de un drum forestier ce a inlocuit vechea cale ferata forestiera. Peisajul este atragator, dar aceste chei sunt mai cunoscute datorita Pesterii Sf. Grigore Decapolitul, ce se gaseste suspendata la cativa zeci de metri deasupra talvagului, intr-un versant abrupt.

Aici au fost adapostite, in vreme de restrise, moastele Sf. Grigore, fiind ctitora si o mica troita. Este inclusa in lista pesterilor ocrotite.

Înainte de a pătrunde în Cheile Bistriţei, turiştii pot vizita Mănăstirea Bistriţa, unul dintre cele mai renumite lăcaşe de cult vâlcene. Ctitorie a boierilor Craioveşti, este datată în jurul anului 1490. Din ctitoria Craioveştilor, astăzi se mai păstrează bisericuţa Bolniţei (1520-1521). Având o impresionantă frescă interioară din tradiţia paleologă târzie, când începeau să pătrundă în Balcani elemente artistice folosite de iconografii cretani, biserica este închinată ‘Schimbării la faţă’.


Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.

×
Subiecte în articol: România la înălţime
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close