Antena 3 CNN Campanii România la înălţime România la înălţime. Mânăstirea Săpânţa-Peri, unul dintre cele mai reprezentative lăcăşuri de cult din Maramureş

România la înălţime. Mânăstirea Săpânţa-Peri, unul dintre cele mai reprezentative lăcăşuri de cult din Maramureş

România la înălţime. Mânăstirea Săpânţa-Peri, unul dintre cele mai reprezentative lăcăşuri de cult din Maramureş
de S.T.    |    13 Oct 2014   •   13:24

Antena 3 a demarat o campanie de promovare a celor mai frumoase locuri turistice din România. Sigur că astfel de campanii s-au mai făcut, numai că aceasta este filmată în mod deosebit.

Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.

Mânăstirea Săpânţa-Peri, asezata pe malul românesc al râului Tisa, în Parcul Dendrologic Livada, în imediata apropiere a granitei cu Ucraina, a fost construita în amintirea vechii manastiri Peri, distrusa în anul 1761 de catre trupele generalului austriac Bukow, din cauza faptului ca românii refuzau sa treaca la catolicism.

Soarta manastirii Peri a fost împartasita si de alte lacase de cult din Maramures, din aceeasi perioada. Propriu-zis, manastirea Peri a functionat dincolo de râul Tisa, dar dupa al doilea razboi mondial, odata cu reasezarea granitelor, România a pierdut o mare parte din teritoriul sau, implicit si cetatenii sai pe care istoria avea sa-i lase pe vecie în bratele unei tari straine. Astfel, lacasul de cult a ramas pe vecie al ucrainenilor.

Legatura cu trecutul

Ctitorul manastirii, preotul Grigore Lutai din Sapânta, s-a gândit ca istoria locului nu trebuie abandonata, iar în amintirea fostului locas de cult din Peri, acum pe teritoriul Ucrainei, este ridicata acum o noua manastire. Lucrarile au debutat în anul 1996, ca abia prin anul 2004 sa fie terminate. Manastirea are acum cladirile administrative în faze de finalizare a lucrarilor, însa acest lucru nu împiedica turistii sa viziteze locul pentru a admira turla bisericii care parca vrea sa strapunga cerul.

Manastirea Peri-Sapânta are hramul Sfântul Mihail si Gavril.

Manastirea Sapânta-Peri nu trebuie sa lipseasca din itinerariul nici unui turist sau pelerin ce vine in tinuturile Maramuresului.


Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.


×
Subiecte în articol: România la înălţime Maramureș
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close