Antena 3 CNN Campanii România la înălţime România la înălţime: Mănăstirile Moldoviţa şi Suceviţa, două bijuterii arhitecturale unice în Europa

România la înălţime: Mănăstirile Moldoviţa şi Suceviţa, două bijuterii arhitecturale unice în Europa

România la înălţime: Mănăstirile Moldoviţa şi Suceviţa, două bijuterii arhitecturale unice în Europa
26 Sep 2014   •   13:40

Antena 3 a demarat o campanie de promovare a celor mai frumoase locuri turistice din România. Sigur că astfel de campanii s-au mai făcut, numai că aceasta este filmată în mod deosebit.

Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.

Mănăstirea Moldoviţa reprezintă una dintre cele mai cunoscute atracţii turistice din întreaga regiune a Bucovinei, dar şi o aşezare monahală cu un bogat trecut istoric.

Lăcaşul este amplasat în localitatea Vatra Moldovitei, la o distanta de aproximativ 4 km de Localitatea Moldovita.

Mănăstirea Suceviţa aparţine patrimoniului UNESCO şi este situată la o distanţă de 18 kilometri de municipiul Rădăuţi. Mănăstirea a fost zidită la sfârşitul secolului al XVI-lea cu cheltuiala întregii familii Movilă, familie ce a dat Moldovei doi domni şi un mitropolit.

Prima ctitorie a Movileştilor, care a precedat actualul complex monastic, a fost o biserică mai modestă, datând din jurul anului 1578.

O particularitate a picturii de la Suceviţa o reprezintă verdele – dominanta sa cromatică – culoare atribuită Duhului Sfânt, simbolizând înnoirea duhovnicească.

Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.

×
Subiecte în articol: România la înălţime
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close