Antena 3 CNN Campanii România la înălţime România la înălţime. Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei preromane

România la înălţime. Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei preromane

România la înălţime. Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei preromane
14 Mai 2014   •   13:26

Antena 3 a demarat o campanie de promovare a celor mai frumoase locuri turistice din România. Sigur că astfel de campanii s-au mai făcut, numai că aceasta este filmată în mod deosebit.

Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.

Sarmizegetusa Regia, aflată în satul Grădiştea Muncelului, judeţul Hunedoara, a fost capitala Daciei preromane şi face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Situată pe vârful unei stânci, la o altitudine de 1.200 de metri, Sarmizegetusa Regia este cea mai mare dintre fortificaţiile dacice şi a reprezentat centrul strategic al sistemului defensiv dac din Munţii Orăştiei.

Fortăreaţa, un patrulater alcătuit din blocuri masive de piatra, a fost construită pe cinci terase, pe o suprafaţă de aproximativ 30.000 metri pătraţi.

Sarmizegetusa a fost, de asemenea, o zonă sacră, lucru dovedit de Calendarul Circular, unul dintre cele mai mari şi mai importante sanctuare dacice.

Descoperirile arheologice au arătat că societatea dacică de la Sarmizegetusa avea un standard înalt de viaţă. Capitala a atins apogeul în timpul domniei lui Decebal, regele dac învins de împăratul Traian la capătul a două războaie sângeroase.

Dupa înfrângerea dacilor, cuceritorii au stabilit o garnizoană militară în fosta capitală şi au început să dărâme cetatea. Noua capitală romana, Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa, a fost construita la o distanta de 40 km de Sarmizegetusa Regia.

Săptămânal, la Antena 3 veţi putea vedea cel puţin 3 obiective turistice din ţara noastră filmate de la înălţime. Totul e posibil după investiţii de mii de euro în drone, accesorii şi alte echipamente.

Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.

×
Subiecte în articol: România la înălţime
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close