Antena 3 CNN Coronavirus Aproape 100.000 de copii s-au infectat cu coronavirus, în ultimele 14 zile, în SUA

Aproape 100.000 de copii s-au infectat cu coronavirus, în ultimele 14 zile, în SUA

Cu numai câteva săptămâni înainte de redeschiderea școlilor, aproape 100.000 de copii s-au infectat cu coronavirus în ultimele două săptămâni ale lunii iulie, în Statele Unite ale Americii.

Aproape 100.000 de copii s-au infectat cu coronavirus, în ultimele 14 zile, în SUA
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    10 Aug 2020   •   10:30

În această dimineață, Statele Unite ale Americii (SUA) înregistrează aproximativ 5,2 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care 2,3 milioane sunt încă active.

De asemenea, până astăzi, în SUA au fost raportate 165,617 morți legate de infecția cu COVID-19. Dintre cei peste 2,3 milioane de americani încă infectați cu coronavirus, peste 338.000 sunt copii.

Cele mai mari districte școlare din California, respectiv Los Angeles și San Diego, care înregistrează 720.000 de elevi, au anunțat că anul școlar va începe prin învățare la distanță, din cauza creșterii numărului de infecție printre copii.

În New York, primarul Bill de Blasio a anunțat că anul școlar va începe în mod normal, dar și că autoritățile au lucrat neîncetat pentru a obține acest drept și că au analizat exemple de redeschidere a școlilor din toată lumea pentru a se asigura că elevii vor fi în siguranță.

De asemenea, primarul a explicat că părinții din New York au avut timp până vineri seară să înregistreze online modul în care copiii lor vor începe noul an școlar: învățare la distanță sau sistem hibrid.

Dacă inițial specialiștii anunțau că noul coronavirus afectează mai degrabă adulții decât copiii, în luna iulie, SUA a raportat 25 de copii care au murit după ce s-au infectat cu COVID-19.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close