Antena 3 CNN Coronavirus 12 aparate de la Facultatea de Medicină Veterinară Cluj, date Secției ATI a Spitalului de Recuperare pentru tratarea pacienților cu coronavirus

12 aparate de la Facultatea de Medicină Veterinară Cluj, date Secției ATI a Spitalului de Recuperare pentru tratarea pacienților cu coronavirus

Universitatea de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca a dat 12 aparate Spitalului de Recuperare din Cluj, pentru tratarea pacienților cu coronavirus.

12 aparate de la Facultatea de Medicină Veterinară Cluj, date Secției ATI a Spitalului de Recuperare pentru tratarea pacienților cu coronavirus
Sursa foto: pixabay.com
27 Mar 2020   •   21:08

Aparatele erau folosite până acum pentru tratarea animalelor, însă sunt destinate și pentru uz uman.

Este vorba despre monitoare funcții vitale cu defibrilator, monitoare funcții vitale cu accesorii și un ventilator performant, a transmis USAMV.

„Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca contribuie la eforturile spitalelor din oraș în lupta cu răspândirea pandemiei SARS-CoV-2, cu aparatură performantă și specialiști din cadrul Facultății de Medicină Veterinară. 12 aparate performante au fost direcționate, vineri, către Secția ATI din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare, printre care monitoare funcții vitale cu defibrilator, monitoare funcții vitale cu accesorii, ventilator performant, injectomate și infuzomate. Toate aparatele sunt destinate și pentru uz uman și sunt necesare pentru asigurarea condițiilor de derulare a actului medical cât mai eficient, adaptat la spitalizarea pacienților infecțioși COVID-19”, se arată în comunicat.

Aparatele au fost date în comodat Spitalului Clinic de Recuperare pe 3 luni, cu posibilitatea de prelungire. Spitalul de Recuperare va intra în rândul spitalelor care vor prelua pacienți infectați cu COVID -19, alături de Spitalul de Boli Infecțioase și cel de Pneumoftiziologie.

USAMV a pus deja a dispoziția spitalelor clujene trei aparate de tip Touch Real Time PCR de determinare a coronavirusului.

Sursă: Mediafax
×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close