Antena 3 CNN Coronavirus 13 persoane de la Protecţia Copilului Vrancea, testate pozitiv cu COVID-19

13 persoane de la Protecţia Copilului Vrancea, testate pozitiv cu COVID-19

Un număr de 13 persoane au fost infectate cu coronavirus la Centrul "Sfânta Maria" din Goleşti al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea, în care sunt internaţi tineri cu HIV, au informat, marţi, reprezentanţii instituţiei.

13 persoane de la Protecţia Copilului Vrancea, testate pozitiv cu COVID-19
Sursa foto: Pixabay
de M.Z.    |    26 Mai 2020   •   08:57

"La Centrul 'Sfânta Maria' din Goleşti avem opt beneficiari depistaţi pozitiv, dintre care şapte internaţi la Spitalul Municipal Adjud şi unul la secţia de Boli infecţioase a Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani. 

Numărul total de angajaţi depistaţi pozitiv ar fi de cinci, dar, între timp, o persoană s-a negativizat, având două teste consecutive negative, unul duminică şi unul luni", a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan, potrivit agerpres.ro.

Prezenţa virusului SARS-CoV-2 în cadrul centrului rezidenţial a fost descoperită după ce unul dintre beneficiari a ajuns la spital şi a fost testat pentru noul coronavirus.

"În cursul săptămânii trecute, una dintre beneficiare ar fi manifestat o inflamare a ganglionilor. A fost prezentată pentru consult medical la Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Focşani.

Când a ajuns la spital, i s-a făcut şi testul pentru COVID-19, care a ieşit pozitiv", a precizat Adina Lăscan.

Potrivit acesteia, Centrul Rezidenţial "Sfânta Maria" de la Goleşti a fost complet izolat încă din data de 10 martie, lucrându-se în ture succesive a câte două săptămâni de izolare, iar după încetarea stării de urgenţă, în centru se continuă cu o schemă de lucru prelungită.
 

×
Subiecte în articol: Vrancea protectia copilului
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close