Antena 3 CNN Coronavirus Mai sunt doar 16 paturi COVID libere în secţiile ATI ale spitalelor din România

Mai sunt doar 16 paturi COVID libere în secţiile ATI ale spitalelor din România

Doar 16 locuri disponibile mai sunt, marți, pe secțiile de Terapie Intensivă din România, pentru bolnavii cu forme grave de coronavirus. Șase dintre acestea sunt în Capitală.

Mai sunt doar 16 paturi COVID libere în secţiile ATI ale spitalelor din România
de Laura Dinu    |    21 Sep 2021   •   13:52

La nivel național, marți, există 1.131 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. 990 dintre acestea sunt ocupate la nivelul întregii țări, dar o parte dintre ele sunt destinate pacienților cu patologii preexistente, precum obstetrică-ginecologie, neonatologie sau cardiologie.

În Capitală există 239 de paturi ATI COVID avizate de DSP. 

Din toate acestea, la nivel național, mai sunt 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 6 paturi libere.

Autoritățile în domeniu lucrează, la această oră, pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

La nivel național, mai există câte un loc la ATI COVID la Bihor, Buzău, Dolj, Hunedoara și Sibiu, două paturi libere la Brașov și trei la Constanța, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: locuri ATI
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close