Antena 3 Coronavirus 24 de cadre medicale infectate cu coronavirus la Spitalele militare din Focșani și Galați. Surse: Directorul de la Galați, printre victime

24 de cadre medicale infectate cu coronavirus la Spitalele militare din Focșani și Galați. Surse: Directorul de la Galați, printre victime

27 Mar 2020   •   12:51
24 de cadre medicale infectate cu coronavirus la Spitalele militare din Focșani și Galați. Surse: Directorul de la Galați, printre victime
Sursa foto: smugalati.ro

Mai multe persoane, cadre medicale și personal auxiliar sanitar, au fost depistate cu coronavirus la Spitalele militare din Focșani și Galați

Vineri, 27 martie, la Spitalul Militar de Urgență "Dr. Aristide Serfioti" Galați au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 cinci persoane din rândul personalului medical, în urma testării unui număr de nouă persoane cu suspiciune de infecție, se arată într-un comunicat MApN.

În urma acestei situații, s-a dispus efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar pe timpul acesteia, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând a fi testați. S-a dispus, totodată, și executarea dezinfecției de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, iar pe timpul executării acestei proceduri spitalul nu va mai primi pacienți.

Potrivit unor surse, printre infectații cu coronavirus se numără chiar directorul Spitalului Militar de Urgență "Dr. Aristide Serfioti" Galați .

În prezent, în spitalul militar din Galați se află internat un singur pacient în compartimentul urologie, care momentan nu poate fi externat. Încă de la internare s-au luat toate măsurile de izolare a pacientului și de limitare a infecției, fiind internat într-o rezervă cu grup sanitar propriu și acces controlat pentru personalul medico-sanitar.

Totodată, în urma desfășurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani, din rândul celor 57 de contacți apropiați ai celor două persoane confirmate inițial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că un număr de încă 19 angajați din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați, de asemenea, pozitiv.

În acest moment, ancheta epidemiologică va fi extinsă și pentru depistarea contacților apropiați pentru cei nou confirmați și spitalul este în strânsă cooperare cu DSP Vrancea pentru efectuarea cu eficiență a anchetei epidemiologice.

×
Subiecte în articol: spitale militare coronavirus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close