Antena 3 CNN Coronavirus 28 de cadre medicale de la Spitalul Municipal Rădăuţi, confirmate cu Covid-19

28 de cadre medicale de la Spitalul Municipal Rădăuţi, confirmate cu Covid-19

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, 28 de cadre medicale, din cele 122 testate la spitalul din Rădăuţi, au fost confirmate cu Covid-19. Cei mai mulți dintre cei confirmați cu coronavirus sunt medici, asistente, infirmiere şi brancardieri din secţiile ATI şi Chirurgie.

28 de cadre medicale de la Spitalul Municipal Rădăuţi, confirmate cu Covid-19
Sursa foto: Hepta
18 Mai 2020   •   19:54

Toți cei confirmați luni dimineață au fost internați în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Rădăuţi. Majoritatea sunt asimptomatici și au forme uşoare ale bolii.

Managerul spitalului municipal Rădăuţi, Traian Andronachi, a declarat pentru „Monitorul de Suceava” că are suspiciuni că sursa infectării cadrelor medicale ar fi pacienţi care au fost direcţionaţi de la alte spitale din judeţ şi care nu au fost testaţi.

”Ceea ce preconizam s-a întâmplat. Nu puteam rezista singuri, în fața avalanșei de cazuri care ne erau trimise din județ drept urgențe operatorii, deși unele nu aveau acest statut. Vreau să mulțumesc conducerii DSP Suceava pentru sprijinul acordat în vederea păstrării unui spital curat și sigur pentru pacienții noștri. Acțiunea de mare anvergură la care s-au înhămat și care înțelegem și noi că implică un mare efort din partea colegilor din DSP ne va ajuta să izolăm în mod prompt eventualul personal asimptomatic. Noi am fost alături de DSP în lupta pentru stăvilirea acestei pandemii și am încercat să le ușurăm munca, testând toți pacienții care sunt internați în spital”, a precizat Traian Andronachi pentru sursa citată.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuţi lucrează în total aproximativ 600 de cadre medicale, care vor fi testate în perioada următoare.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus Radauti
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close