Antena 3 CNN Coronavirus A apărut primul vaccin anti-COVID care combate și Omicron. Anunțul făcut de o mare companie farma

A apărut primul vaccin anti-COVID care combate și Omicron. Anunțul făcut de o mare companie farma

Compania Farma Moderna a anunțat că Autoritatea Britanică de Reglementare pentru Medicamente a autorizat rapelul bivalent dezvoltat de companie. Noul vaccin combate și varianta Omicron.

A apărut primul vaccin anti-COVID care combate și Omicron. Anunțul făcut de o mare companie farma
Sursa foto: Gettyimages | Catherine Falls Commercial
de Ioana Mircea    |    17 Aug 2022   •   17:53

Moderna a anunțat miercuri, 17 august că noul său rapel bivalent a fost autorizat de Autoritatea Britanică de Reglementare pentru Medicamente.

Această decizie este o premieră deoarece reprezintă prima autorizare a unui vaccin bivalent care țintește Omicron, potrivit Moderna.

Compania Moderna a mai emis cereri de autorizare pentru acest vaccin numit mRNA-1273.214, în Australia, Canada și Uniunea Europeană. În acest moment este în decurs de obținere a autorizării.

„mRNA-1273.214 a dovedit în mod constant un răspuns imun superior față de mRNA-1273 în studiile clinice. Acest vaccin bivalent are un rol important de jucat în protejarea oamenilor din Marea Britanie împotriva COVID-19, pe măsură ce se apropie lunile de iarnă”, a precizat Stéphane Bancel, manager general al Moderna.

Pentru a oferi vaccinul Spikevax Bivalent Original/Omicron publicului din Marea Britanie, Moderna colaborează cu The Vaccine Taskforce, UK Health Security Agency și NHS. 

Moderna este o companie care s-a înființat acum 10 ani și a reușit să se transforme dintr-o companie în stadiu de cercetare care desfășura programe în domeniul ARN Mesager (ARNm) într-o întreprindere cu un portofoliu clinic variat de vaccinuri și produse terapeutice în șapte modalități, cu un portofoliu extins de proprietate intelectuală în zonele care includ ARNm și forma farmaceutică pentru nanoparticule lipidice și cu o instalație integrată care permite o producție clinică și comercială rapidă la scară înaltă.

×
Subiecte în articol: vaccin anti-COVID omicron farma
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close