Antena 3 Coronavirus A cincea zi de proteste anti-restricții în București: Oamenii s-au strâns din nou în Piața Universității

A cincea zi de proteste anti-restricții în București: Oamenii s-au strâns din nou în Piața Universității

de Mia Lungu    |    01 Apr 2021   •   20:27
A cincea zi de proteste anti-restricții în București: Oamenii s-au strâns din nou în Piața Universității
Sursa foto: Antena 3

Este a cincea zi consecutiv când românii ies în stradă. Câteva zeci de protestatari se strânseseră deja, la ora 19:00, în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Bucuresștenii spun că nu își mai doresc restricții și nici că libertatea lor să fie limitată în vreun fel. Sunt mult mai puțini decât în zilele trecute, oameni de toate vârstele, care au început să se adune chiar de la ora 17:00. 

Unii au venit cu drapel național, alții cu vuvuzele. Sunt oameni care refuză să își pună masca de protecție, deși au fost somați de jandarmi să respecte normele de siguranță sanitară în vigoare.

Maximul atins joi, la protestul din Capitală, a fost undeva între 800 și 1000 de participanți. 

"Pandemia nu poate fi oprită prin manifestaţii violente", a spus preşedintele Klaus Iohannis, joi, după patru seri de proteste în toata țara

Virusul nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente, spune președintele Klaus Iohannis la ceremonia de aniversare a 100 de ani de la înființarea Institutului „Cantacuzino”.

”Este un moment de bilanț, de rememorare a istoriei, o invitație la a discuta cu responsabilitate despre prezent, dar este și un moment pentru a privi cu încredere în viitor. 

Institutul a constituit un reper pentru generații întregi și a devenit astfel un simbol al potențialului de inovare al țării noastre. Prin calitatea rezultatelor obținute, Institutul Cantacuzino a intrat în circuitul mondial al marilor centre de cercetare, o performanță pentru care vă felicit. 

Aniversarea de astăzi are loc în circumstanțe excepționale, în care întreaga omenire se confruntă cu pandemia generată de virusului SARS-CoV-2. 

Astăzi putem privi cu optimism către normalitate. 

Avem la îndemână soluția care ne va permite să stopăm pandemia și să ne recăpătăm normalitatea care ne lipsește atât de mult. Se numește vaccin.

Virusul care ne-a afectat dramatic existența în ultimul an nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente. În perioada imediat următoare vom primi un număr semnificativ de doze și astfel campania de vaccinare poate fi accelerată.

Mulți dintre noi au pierdut pe cineva drag, alții au suferit profund în urma infectării cu acest virus. Costurile sociale și economice au fost și continuă să fie uriașe. Putem însă să punem capăt acestei pandemii și îi îndemn pe români să aibă încredere în beneficiile imunizării și să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare”, a mai spus președintele Klaus Iohannis. 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close