Antena 3 CNN Coronavirus Adevărul despre dezinfectantul pentru mâini făcut în casă: Avertismentul experților

Adevărul despre dezinfectantul pentru mâini făcut în casă: Avertismentul experților

Lipsa dezinfectatului din magazine i-a determinat pe multi sa-si faca singuri, acasa, o solutie de dezinfectare ca măsură de prevenție pentru coronavirus.

Adevărul despre dezinfectantul pentru mâini făcut în casă: Avertismentul experților
Sursa foto: Hepta
03 Apr 2020   •   12:23

Insa intrebarea este daca solutia preparata pe cont propriu este sigura.

”Prepararea pe cont propriu a dezinfectantului poate fi complexa, iar retetele difera. CDC (Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA, n.r.) recomanda ca solutia dezinfectanta pentru maini sa contina minimum 60% etanol si 70% alcool izopropilic”, spune Hadley King, medic dermatolog in Manhattan.

Corey L. Hartman, dermatolog la Skin Wellness Center din Birmingham and Chelsea, Alabama, considera ca desi dezinfectantul poate fi facut acasa, este important sa obtii o solutie eficienta si care sa previna problemele de sanatate. ”Cat timp continutul de alcool este de cel putin 60%, atunci acesta este eficient si curata bine mainile. Cu cat continutul de alcool e mai mare, cu atat cresc si sansele de a suferi iritatii ale pielii”, avertizeaza el.

Produsul finit trebuie sa contina 60% alcool dupa ce amesteci ingredientele. De aceea, daca folosesti 60% alcool, nu poti sa-l amesteci cu orice altceva sau il vei dilua prea mult, sub nivelul recomandat ceea ce ii diminueaza eficienta”, arata Zenovia Gabriel, dermatolog in Newport Beach, California.

”Prepararea pe cont propriu a dezinfectantului poate fi complexa, iar retetele difera. CDC (Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA, n.r.) recomanda ca solutia dezinfectanta pentru maini sa contina minimum 60% etanol si 70% alcool izopropilicTrebuie sa faci calculele precis pentru a determina cum sa amesteci ingredientele, care pot fi alcool, aloe vera, uleiuri esentiale si peroxid de hidrogen. Si trebuie sa reduci si contaminarea, folosind ustensile si recipiente sterile”, spune Hadley King, medic dermatolog in Manhattan.

Expertii avertizeaza ca totusi nu-i atat de usor sa faci dezinfectant acasa.

„Produsul finit trebuie sa contina 60% alcool dupa ce amesteci ingredientele. De aceea, daca folosesti 60% alcool, nu poti sa-l amesteci cu orice altceva sau il vei dilua prea mult, sub nivelul recomandat ceea ce ii diminueaza eficienta”, arata Zenovia Gabriel, dermatolog in Newport Beach, California.

×
Subiecte în articol: dezinfectant coronavirus
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close