Antena 3 CNN Coronavirus Anul 2022, văzut prin ochii dr. Adrian Marinescu: "Va fi anul echilibrului, fără restricţii"

Anul 2022, văzut prin ochii dr. Adrian Marinescu: "Va fi anul echilibrului, fără restricţii"

Anul 2022 va fi unul echilibrat, cu măsuri mult mai uşoare în ce priveşte criza COVID şi vom învăţa ce înseamnă convieţuirea cu virusul, a spus medicul Adrian Marinescu, director medical al Institutul "Matei Balș" din Capitală, joi, în exclusivitate la Antena3.ro.

Anul 2022, văzut prin ochii dr. Adrian Marinescu: "Va fi anul echilibrului, fără restricţii"
Sursa foto: antena3.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Dec 2021   •   16:14

"Eu cred că anul 2022 va fi anul echilibrului, adică vom mai avea infecţii, vor mai fi probleme, dar eu cred că lucrurile se vor aşeza la trecerea de la câmpul de luptă la convieţuire, adică vor fi mai puţine cazuri severe, dar cu condiţia ca oamenii să se ducă la spital, sistemul de Ambulanţă să funcţioneze, pentru că altfel nu rezistăm.

Valul cinci vine şi el, dar eu cred că va fi mai echilibrat, vor fi mai puţine forme severe. (...) Omenirea va fi stresată.

În 2022, vom avea mai puţine restricţii şi va fi o treabă care ţine de convieţuire. 

Dar restricţiile putem să le numim măsuri care previn infectarea", a spus medicul Adrian Marinescu, director medical Institutul "Matei Balș" din Capitală, joi, în exclusivitate la antena3.ro.

Cât priveşte virusul Sars CoV-2, medicul infecţionist este de părere că acesta nu va dispărea, însă vor fi puţine cazuri, vom învăţa să trăim cu el, asemeni virusului gripal.

"Pandemia înseamnă multe cazuri într-un timp scurt, nu înseamnă că trebuie să termini cu virusul, foarte important acest aspect. Pot să am virusul, cazuri izolate şi aceea nu este pandemie.

Vom trăi nişte ani de zile de acum înainte cu virusul, că la un moment dat nu o să mai ştim că e şi el pe acolo", a spus dr. Adrian Marinescu.
 

×
Subiecte în articol: Adrian Marinescu COVID-19
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close