Antena 3 CNN Coronavirus Medicul Adrian Marinescu: Devine regulă să nu mai avem locuri de internare. Mă refer la toate secțiile nu doar la Terapie Intensivă

Medicul Adrian Marinescu: Devine regulă să nu mai avem locuri de internare. Mă refer la toate secțiile nu doar la Terapie Intensivă

Valul trei al pandemiei de coronavirus pune o presiune uriașă pe sistemul sanitar. În mod special pe secțiile de Terapie Intensivă. Sâmbătă autoritățile au raportat 1203 pacienți internați la ATI, cu 37 mai mulți față de vineri.

Medicul Adrian Marinescu: Devine regulă să nu mai avem locuri de internare. Mă refer la toate secțiile nu doar la Terapie Intensivă
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    13 Mar 2021   •   15:55

În multe spitale deja nu mai sunt locuri pentru pacienții aflați în stare gravă iar capacitatea totală a României pe secțiile AȚI este de 1260 de locuri.

Doctorul Adrian Marinescu, purtător de cuvânt al Institutului Matei Bals din Capitală a explicat la Antena 3 care sunt scenariile pentru care se pregătesc medicii și ce se întâmplă în acest moment în București.

"În momentul în care avem peste 1000 de infectari pe zi în București și zonele din jur, este evident că un procent impotant din pacienți au nevoie de internare. Cred că e o discuție generală și se referă la tot ceea ce înseamnă locuri din spitalele din circuitul COVID.

În a două parte a zilei devine regulă să nu mai avem locuri de internare, mă refer la toate secțiile nu doar la Terapie intensivă.

Avem nevoie că mai multe spitale să meargă pe un dublu circuit. Să aibă și locuri COVID și non-COVID. Sper să nu ajungem în punctul în care să fim că la sfârșitul anului trecut, cu pacienți care așteaptă perioade lungi în camerele de garda din circuitul COVID. Să învățăm din ceea ce s-a întâmplat atunci și să avem mai multe variante." a declarat medicul Marinescu.

Bilanţ COVID-19 din 13 martie 2021, în România. Peste 1.200 de pacienţi internaţi în secţiile ATI

Bilanţ COVID-19 din 13 martie 2021, în România. Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimele informaţii despre situaţia pandemiei de coronavirus în ultimele 24 de ore.

În total, în România există 1.260 de paturi ATI avizate de DSP şi destinate pacienţilor COVID-19, ceea ce înseamnă că la această oră mai sunt disponibile doar  57 de locuri pe secţiile ATI pentru pacienţii infectaţi.

"Până astăzi, 13 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 855.326 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 781.154 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.964 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 925 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 21.439 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

×
Parteneri
Românul Adrian Stoica a câştigat America's Got Talent
x close