Antena 3 CNN Coronavirus Adrian Marinescu a dezvăluit care este tratamentul corect pentru varianta Omicron

Adrian Marinescu a dezvăluit care este tratamentul corect pentru varianta Omicron

Tratamentul în cazul pacienților infectați cu Omicron diferă în funcție de simptome. Medicii specialiști ne sfătuiesc să cerem ajutorul ca să primim medicamentele potrivite.

Adrian Marinescu a dezvăluit care este tratamentul corect pentru varianta Omicron
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Ana Iorga    |    Laura Dinu    |    06 Ian 2022   •   07:43

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș a precizat, la Antena 3, care este tratamentul corect.

”Dacă nu există factori de risc și am o formă ușoară, este suficient tratamentul simptomatic. Fac febră, iau antitermic. 

Tratamentul trebuie început de la primele simptome

În situația în care vorbim de formele medii și cele severe, vorbim de tratamentul administrat în spital. Și aici sunt mai multe variante. Este Remdesivirul, sunt anticorpii monoclononali și discutăm aici de varianta anti-spike. Sunt și alte tipuri de anticorpo monoclonali care sunt pentru diverse forme. 

Dar este important de discutat aici ce facem în varianta prespital. Administrarea tratamentului trebuie făcută cât mai repede în raport cu debutul bolii”, a povestit Adrian Marinescu la Antena 3. 

Pacientul primește antivirale de la spital 

Cu privire la medicamentele antivirale, medicul Adrian Marinescu a declarat că trebuie folosite, momentan, cele de care dispunem în țara noastră și care, din păcate, se găsesc doar în unitățile medicale. 

”Avem Remdesivirul, care este pentru forme medii, mai ales pentru persoanele vulnerabile, avem Favipiravirul pe care îl dăm și acasă și l-am dat în toată acestă perioadă, am avut la un moment dat și Arbidol, avem Tocilizumab, avem Anakinra care este similară, avem și anticorpii monoclonali anti-spike. Deocamdată, antivirale nu avem în circuitul deschis, în farmacie. 

Chiar dacă pacientul era trimis acasă, pentru monitorizare la medicul de familie, primea tratamentul antiviral de la spital. Acesta deocamdată nu există în farmaciile cu circuit deschis. Să sperăm că acest lucru se va întâmpla. Este important ca ele să existe înainte de a ajunge la spital. Adică medicul de familie să aibă la îndemână aceste variante”, a mai spus Adrian Marinescu la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Adrian Marinescu
Parteneri
Ce date personale colectează TikTok de la români
x close