Antena 3 CNN Coronavirus Adrian Streinu-Cercel: ”Singurul lucru pe care vaccinul nu a reușit să îl facă. Există o explicație cât se poate de clară!”

Adrian Streinu-Cercel: ”Singurul lucru pe care vaccinul nu a reușit să îl facă. Există o explicație cât se poate de clară!”

Medicul Adrian Streinu-Cercel susține că singurul lucru pe care vaccinul anti-COVID nu a reușit să îl realizeze este faptul că ”nu a reușit să blocheze transmiterea virusului în populație”.

Adrian Streinu-Cercel: ”Singurul lucru pe care vaccinul nu a reușit să îl facă. Există o explicație cât se poate de clară!”
Sursa foto: Antena 3
de Laura Dinu    |    09 Mai 2022   •   14:07

"Până acum, vaccinurile care au fost pe piață și-au dovedit utilitatea. În primul rând, au scăzut rata de mortalitate, a scăzut numărul de forme severe, ceea ce e foarte important.

Dar, ceea ce nu a reușit să facă vaccinul? Nu a reușit să blocheze transmiterea virusului în populație. Acest lucru nu l-a realizat și există și o explicație cât se poate de clară, pentru că vaccinul generează anticorpi de tip IGG, iar noi, la nivelul mucoaselor, ne apărăm cu IgA, cu două molecule de IgA legate.

În acest context, s-a pus problema să se facă un vaccin de administrare intra-nazală, cum este la virusul gripal, însă modalitatea de lucru cu SARS-CoV-2 este deosebit de periculoasă și vorbim despre sisteme de biosiguranță de nivel IV, ori astfel de sisteme de siguranță biologică de nivel IV, pentru fabricarea de vaccinuri nu prea s-au făcut. Cel mult au fost de nivel III.

Și lucrul cu un virus viu, ca să-l faci virus viu atenuat, pentru a putea administra intra-nazal, este destul de complicat și costisitor. Și atunci s-a ales varianta mai scurtă, cea cu ARN mesager și virusuri purtătoare pe care le cunoșteam și rezultatele au fost cele mai care le cunoaștem, adică la ARN mesager a acoperit undeva la 90% din punct de vedere al protecției față de formele severe, iar celelalte, cu virus purtător, undeva spre 60% - 70% sau chiar mai puțin", a declarat medicul Adrian Streinu - Cercel pentru DC Medical.

Efecte adverse ale vaccinului anti-COVID

"Efectele adverse au fost cele care au fost exprimate și scrise în cursul studiilor clinice:

  •  febra
  • durerile de cap
  • mialgii
  • dureri musculare
  • durere la nivelul injecției", a mai spus medicul infecționist.

×
Subiecte în articol: Adrian Streinu-Cercel
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close