Antena 3 Coronavirus Adrian Vasilescu despre coronavirus: 'Banii sunt periculoși, însă îi putem spăla cu apă și săpun'

Adrian Vasilescu despre coronavirus: 'Banii sunt periculoși, însă îi putem spăla cu apă și săpun'

08 Mar 2020   •   19:28
Adrian Vasilescu despre coronavirus: 'Banii sunt periculoși, însă îi putem spăla cu apă și săpun'
Sursa foto: Arhivă Antena 3

Consilierul de strategie al guvernatorului Băncii Naționale a României, Adrian Vasilescu, spune că este o prostie ca oamenii să își facă provizii în eventualitatea izbucnirii unei epidemii de COVID-19 și avertizează că banii cash sunt o metodă de transmitere a virusului.

"E o prostie să faci provizii, dacă ar fi să vină o molimă și să ai de făcut provizii, pe cât timp faci asta? Faci pe trei săptămâni, pe patru săptămâni?!", a întrebat retoric economistul BNR la Digi 24.

Vasilescu spune că singura 'provizie' pe care și-a făcut-o el în această perioadă, a fost să renunțe la folosirea banilor cash.

"Nu mai umblu cu bani în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși, când e vorba de răspândirea unei epidemii, așa că am renunțat la cash", a mai spus Vasilescu.

Consilierul BNR a vorbit și despre faptul că România are un avantaj din acest punct de vedere, pentru că avem bani din plastic și aceștia pot fi spălați.

"Noi avem posibilitatea să-i spălăm, pentru că sunt din plastic. Banii de plastic au două caracteristici, sunt greu de falsificat și pot fi spălați, la propriu, cu săpun și cu apă", a mai spus economistul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Adrian Vasilescu coronavirus
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close