Antena 3 CNN Coronavirus Ajutor nesperat în lupta împotriva COVID-19. Mii de locuitori din zona Vatra Dornei vor fi testați gratuit, datorită unei donații

Ajutor nesperat în lupta împotriva COVID-19. Mii de locuitori din zona Vatra Dornei vor fi testați gratuit, datorită unei donații

Un cunoscut om de afaceri din România a donat spitalului din Vatra Dornei un aparat de ultimă generație, pentru efectuarea testelor de Covid-19. Bărbatul a cumpărat deja și 10 mii de kit-uri de testare și urmează să achiziționeze și altele, pentru ca toți locuitorii din oraș să poată fi testați în următoarele luni.

Ajutor nesperat în lupta împotriva COVID-19. Mii de locuitori din zona Vatra Dornei vor fi testați gratuit, datorită unei donații
Sursa foto: Antena 3
23 Iun 2020   •   18:35

Jean Valvis a spune că a donat aparatul, împreună cu o primă tranșă de 10 mii de kit-uri de testare, pentru a ajuta în lupta cu noul coronavirus comunitatea în care trăiește de 30 de ani. El a fost și prima persoană care s-a testat.

Aparatul este unul dintre cele mai bune din Europa și are o precizie de aproape 100% în depistarea anticorpilor pentru COVID. Numărul locuitorilor din Vatra Dornei ajunge la 45 de mii. Jean Valvis spune că va face tot posibilul ca toți aceștia să fie testați.

După pandemie, aparatul de ultima generație poate fi în continuare folosit și pentru alte determinări precum hepatită sau HIV.

„Datele sunt transmise gratuit la Institutul Național de Sănătate Publică pentru a putea lua deciziile bazate obiectiv pe știință, nu pe ideologie politicianistă”, a spus Jean Valvis.

Cel mai performant aparat de testare, în România

Coronavirus în România. Încă 214 cazuri noi de COVID în ultimele ore

În România s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 16 decese şi 214 cazuri noi de coronavirus. Bilanţul actual este de 24.505 cazuri, din care 17.187 vindecate şi externate şi 1.539 de decese.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS), până marţi, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.505 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.187 au fost declarate vindecate și externate.

Până marţi, 1.539 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

×
Subiecte în articol: coronavirus Vatra Dornei Jean Valvis
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close