Antena 3 Coronavirus Alexandru Rafila şi Adrian Marinescu, evoluţia pandemiei în 2021: "Va fi o vară liniştită, probleme ar putea să apară la toamnă"

Alexandru Rafila şi Adrian Marinescu, evoluţia pandemiei în 2021: "Va fi o vară liniştită, probleme ar putea să apară la toamnă"

de Alin Tarnovschi    |    06 Iun 2021   •   21:52
Alexandru Rafila şi Adrian Marinescu, evoluţia pandemiei în 2021: "Va fi o vară liniştită, probleme ar putea să apară la toamnă"
Sursa foto: Hepta

Prof. dr. Alexandru Rafila şi dr. Adrian Marinescu, specialiştii români care au analizat evoluţia pandemiei au explicat că va fi o vară liniştită din punct de vedere al pandemiei, însă la toamnă ar putea să apară probleme.

Specialiștii români care au analizat evoluția pandemiei susțin că va fi o vară liniștită. Probleme ar putea să apară la toamnă, cred medicii Alexandru Rafila și Adrian Marinescu.

Medicul Alexandru Rafila a fost întrebat despre certificatul de călătorie.

"Nu este vorba despre discriminare, ci despre facilitare, va crește viteza de călătorie", a spus medicul.

Rafila estimează că pandemia va fi ținută sub control pe parcursul verii în Europa și că în funcție de numărul persoanelor vaccinate probleme ar putea să fie la toamnă.

"Eu cred ca în această vară lucrurile vor intra pe un făgaș normal, în UE numărul scade, nu doar în România, ci și în țările UE. În toamnă poate reapărea o problemă care să genereze restricții suplimentare nu pentru persoanele vaccinate", a mai spus Alexandru Rafila.

Și medicul Adrian Marinescu crede că vara va fi liniștită și că eventualele efecte ale renunțării la măsurile de protecție vor fi vizibile peste aproximativ trei luni.

"Certificatul de călători va fi un impuls va fi mai ușor, ne va ajuta, probabil peste tot se va întâmpla la fel, probabil vara va fi liniștită în Europa. Nu mă gândesc neapărat la un val patru, dar mă gândesc la un anumit risc, ar putea să se vadă spre sfârșitul verii", a explicat Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș.

Declarațiile au fost făcute, în această seară, la Digi 24.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close