Antena 3 CNN Coronavirus Alexandru Rafila: "Pregătirile pentru valul cinci să înceapă imediat. Nu cred că îl putem evita"

Alexandru Rafila: "Pregătirile pentru valul cinci să înceapă imediat. Nu cred că îl putem evita"

Medicul Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Sănătății, a spus, marţi, că pregătirile pentru valul cinci al pandemiei COVID trebuie să înceapă repede, arătându-se sceptic că această perioadă poate fi evitată.

Alexandru Rafila: "Pregătirile pentru valul cinci să înceapă imediat. Nu cred că îl putem evita"
Sursa foto: Hepta | Mediafax_Foto-Andreea_Alexandru
de Georgiana Adam    |    23 Noi 2021   •   15:57

"Pregătirile pentru valul cinci trebuie să înceapă imediat. Nu cred că îl vom evita, dar trebuie să fie unul cu amplitudine cât mai mică și cu cât mai puține decese", a atras atenţia, marţi, dr. Alexandru Rafila.

Dacă va fi învestit în funcția de ministru al Sănătăţii, Rafila își propune să crească numărul românilor care se testează pentru depistarea COVID.

"Eu am în program această creștere a accesibilității la testare", a explicat Rafila.

În plus, medicul le-a cerut românilor să nu mai ia medicamente fără aprobarea medicului.

"Să terminăm cu medicația care nu are nicio legătură cu tratamentul. Fie rețeta este prescrisă neconform, fie oamenii își procură singuri medicamentele, asta duce la mortalitatea foarte mare.

Această neîncredere a oamenilor în sistemul de sănătate a făcut ca ei să se prezinte foarte târziu la medic. Asta trebuie să se schimbe", a precizat Alexandru Rafila.
 

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close