Antena 3 CNN Coronavirus Alexandru Rafila, şedinţă despre măsurile de sărbători: "Trebuie să ne pregătim pentru orice eventualitate"

Alexandru Rafila, şedinţă despre măsurile de sărbători: "Trebuie să ne pregătim pentru orice eventualitate"

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila spune că săptămâna viitoare vom avea un set de măsuri care să fie adaptate situaţiei epidemiologice.

Alexandru Rafila, şedinţă despre măsurile de sărbători: "Trebuie să ne pregătim pentru orice eventualitate"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    03 Dec 2021   •   16:29

Rafila a precizat că este vorba în primul rând despre necesitarea unui document care să ateste faptul că o persoană a fost testată într-un interval de 48 de ore înainte de intrarea în România, "dar trebuie să vedem căror categorii de persoane și din ce țări vin aceste persoane".

Alexandru Rafila nu exclude ca peste câteva luni tulpina Omicron să fie dominantă.

"99,9% dintre cazuri sunt produse de tulpina Delta. Dacă peste trei luni sau patru luni tulpina Omicron va fi dominantă atunci secvenţierea va fi direcţionată către cazurile care ar putea să fie produse de o altă tulpină", a spus Rafila.

"Nu este nimic spectaculos. Nu vreau să generăm ştiri, vreau să generăm informaţii. Atât tulpina Omicron cât şi celelalte tulpini circulante deja nu mai constituie altceva decât certificarea îmbolnăvirii. Aţi văzut că avem trei persoane, mă refer la cele care au venit în prima cursă din Africa, care sunt infectate dar asimptomatice.

Nu trebuie să speriem în vreun fel lumea, dar trebuie să ne pregătim pentru orice eventualitate", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Varianta Omicron va înlocui Delta. Raed Arafat: "Putem avea şi alte mutaţii îngrijorătoare" 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susţine că varianta Omicron a noului coronavirus va înlocui cel mai probabil varianta Delta. Putem avea şi alte mutaţii îngrijorătoare, a avertizat el.

"Cu cât această variantă începe să se răspândească mai repede, la un moment aşa cum varianta Delta a înlocuit varianta precedentă ei, varianta Omicron va înlocui varianta Delta şi va deveni cea predominantă", a spus Raed Arafat, joi seară, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila coronavirus
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close