Antena 3 CNN Coronavirus Rafila: "E foarte greu ca cei nevaccinaţi să nu contracteze boala, pentru că Delta e de trei ori mai transmisibilă ca tulpina originală"

Rafila: "E foarte greu ca cei nevaccinaţi să nu contracteze boala, pentru că Delta e de trei ori mai transmisibilă ca tulpina originală"

Persoanele nevaccinate au un risc foarte mare în perioada următoare să contracteze coronavirusul, având în vedere contagiozitatea ridicată a tulpinii care circulă în prezent, atrage atenţia prof. dr. Alexandru Rafila.

Rafila: "E foarte greu ca cei nevaccinaţi să nu contracteze boala, pentru că Delta e de trei ori mai transmisibilă ca tulpina originală"
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    11 Oct 2021   •   09:58

În plus, potrivit specialistului, tulpina care circulă acum se transmite de trei ori mai repede decât varianta iniţială a virusului.

"Ţările care au acoperire mare vaccinală, chiar dacă au cazuri multe, nu au internări în spitale şi nu au decese decât în proporţie foarte mică.

Rafila: "E foarte greu să nu contractezi boala, pentru că această tulpină e de trei ori mai transmisibilă ca cea originală"

De fapt, asta e diferenţa între noi şi ei, şi asta trebuie să înţelegem, ce se va întâmpla în perioada următoare. În perioada următoare este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze boala.

E foarte greu să nu contractezi boala, pentru că această tulpină e de trei ori mai transmisibilă decât tulpina originală şi asta e într-adevăr o problemă foarte mare, iar aglomeraţiile, în lipsa măsurilor de protecţie – mască şi distanţare - nu fac altceva decât să favorizeze transmiterea", a declarat medicul Alexandru Rafila, duminică, potrivit b1.ro.

Bilanț COVID-19 din 10 octombrie 2021. 10.400 de cazuri noi și 211 decese în ultimele 24 de ore

Bilanț COVID-19 din 10 octombrie 2021, în România. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că au fost înregistrate 10.400 de noi cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore, 211 pacienți au murit şi 1.603 persoane sunt internate la ATI.

Până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.356.640 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.174.783 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până duminică, 39.420 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila nevaccinaţi
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close